Yazarlar

Hatice Dökmen

2010’lu yıllarda katıldığı pek çok yazarlık atölyelerinden sonra; Sevengül Sönmez’in eğitmenliğindeki Yayıncılık Editörlük Atölyesi Sertifika Programı, Selahattin Özpalabıyıklar eğitmenliğindeki Derin Editörlük Sertifika Programı ve Mastercamp (Harvard Üniversitesi Sertifikalı) Usta Yazarlarla Yazarlık Akademisi gibi programlardan eğitim aldı.
Çeşitli öykü yarışmalarından mansiyon ödülü aldı. Lions Dernekleri öykü yarışmasında ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öykü yarışmasında birincilikle ödüllendirildi.
Kahramanlar Öykülerle Yaşar, Hayata Tutunma Öyküleri, Son Gemi Antoloji 1-2, Kedi Öyküleri, Sadık Dostlara, Kaynana Şekeri, Kadın Öyküleri, Aşk Var Düşersen, 21 Kadın 21 Öykü, 22 Kadın 22 öykü, 23 Kadın 23 Öykü, Fenministadftest Kadın Kitaplığı, Feminenartfest2022 Kadın Kitaplığı, Kahraman Ferdinad, Lilith Öyküleri, Mitolojik Öyküler, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kadın Yazar gibi öykü ve Cemal Süreya, İstanbul-Selanik Hattı, Benidorm İstanbul 2020 Türk Şairler Seçkisi gibi şiir kolektifi kitaplarında yer aldı.
Varlık, Kibele, Kurşun Kalem, Deliler Teknesi, Edebiyatist, Son Gemi, Lacivert, Galapera, Rıhtım, Edebiyat Nöbeti, Karakedi, altZine, Gezite, Kirpi Edebiyat, Gün Dökümü, Temrin, Yazı-yorum gibi pek çok yerde, öykü, şiir ve denemeleri paylaşıldı.
Erdal Bila ile kurdukları Kibele Kültür ve Sanat Dergisinin imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmakla birlikte; derginin “Kibele Edebiyat Antolojisi-1- Dünyada ve Türkiye’de İlkler” ve “Kibele Edebiyat Antolojisi-2- Sözcüklerin dansı” adlı kitaplarını derledi.
Son Sayfa Yayınları editörü, Yazarlık Atölyesi eğitmenliği ve editörlük çalışmaları yapıyor.
Yayımlanan kitapları:
Güneşe Saklanmak (Şiir) – Sağır Kurbağanın İzinde (Öykü) – Sığ Sulardan Okyanusa (Şiir) – Gri Çığlık (Öykü) – Kum Gibi (Roman) – Kemik Çayı (Öykü)- Salı Ertesi (Roman) – Âdem’in İzleri (Öykü )- Dil Ucundan Kalem Ucuna (Deneme) – Âdemelması (Roman)- Kibele Edebiyat Antolojisi-1- Dünyada ve Türkiye’de İlkler (Derleme) – Kibele Edebiyat Antolojisi-2- Sözcüklerin Dansı (Derleme)


Erdal Bila

Erzurum / Aşkale doğumlu
İlk şiir kitabı “Türkü Ektim Dağlara” 2021’de, ikinci şiir kitabı “Geçen Günlerin Hatırına” 2022’de, son şiir kitabı “Hayal de Olsa” 2023 yılında yayımlandı. Çeşitli dergilerde şiir, öykü ve denemeleri paylaşıldı.
Sinema sanatçısı Tamer Levent’in de aralarında olduğu “Mytologya” ve “Tanrılar ve Tanrıçalar” adlı mitolojik kitaplarda yer aldı.
Hatice Dökmen’le birlikte kurdukları Kibele Kültür Sanat Dergisinin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Dergi; Kibele Edebiyat Antolojisi-1- Dünyada ve Türkiye’de İlkler” ile Kibele Edebiyat Antolojisi-2- “Sözcüklerin Dansı” adlı iki antolojiyle yayım hayatına girdi.
Yeni çalışmalarla yola devam.
Dinim sevgi. Kıblem insan. Yolum doğruluk. İnsanlık ve sanat adına yapılan ve yapılacak olan her güzelliği Aşk ile niyaz ediyorum.


Ali Doğan

1986’da İzmir’de doğdu. Üniversite mezunu olup sınıf öğretmenliği yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. On yılı aşkın süredir şiir ve öyküler yazıyor.


Güven Albayrak

Güven Albayrak, 1965 yılında İstanbul’un Kadıköy ilçesinde doğdu. İlkokuldan liseye kadar eğitim hayatını da Kadıköy’de tamamladı.

Yazma sevdasıyla dolu bu yolculuğunda, edebiyat dünyasının her aşamasında tutkuyla çalışmaya devam etmektedir.


Gülnar Kandeyer

01.05.1959 Sorgun doğumlu. Öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Türkçe Öğretmeni olarak görev yaptı. 2015 yılında Türkçe öğretmenliğinden emekli oldu. Evli, bir kız çocuğu ve bir erkek torunu var. 2004 yılından beri çocuk edebiyatı yazarı. Yayınlanmış çocuk masal kitapları mevcuttur. Aynı zamanda kendi masal kitaplarını resimliyor.


Orhan Hazar

1969 Malatya, Akçadağ doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenim yıllarım Adana’da geçti. Çukurova üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Yaklaşık 25 yıl özel öğretim kurumlarında çalıştıktan sonra emekli oldu. Edebiyat dünyasından hiç kopmadı. Bu, bir meslek olmaktan öte bir yaşam biçimi olarak sürmektedir.


Emre Gülcan

1983, Adana doğumludur. Çocukken, rüzgarlı günlerde plastik poşetlerin gökyüzüne doğru havalanışını defalarca seyrettikten sonra poşet üstünde dünya turuna çıkacağı günün hayalini kurmuştur. Yazma isteğini de küçükken kurduğu bu türden hayallere borçludur. Alternatifin bol olduğu durumlarda, harekete geçmek için ‘henüz erken’ gibi bir duyguya kapılıp hep geç kalmış ve yanlışı seçerek bolca hata yapmıştır. Saçma sapan şeyleri kafasına takınca uyuz olur kendine. Elleri terler. Kahkahalarla güldüren, hıçkırıklarla ağlatan kitapların yazarı olmak istese de hala öğretmenlik yapmaktadır.


Selma Gül Aksin

Ben Selma Gül Aksin. 2021 yılında üniversiteden mezun oldum. İzmir’de yaşıyorum. Şu anda tam zamanlı iş arayışım aktiftir. Yazmak kendimi bildim bileli benim için büyük bir tutku. Daha önce çeşitli site ve dergilerde öykü ve şiirlerim yayınlandı. Şu anda yazmaya ve çeşitli kurslarla yaratıcı yazarlık, içerik yazarlığı gibi konularda kendimi geliştirmeye
devam ediyorum.


İlayda Uyanık

19 Nisan 2001 Giresun doğumluyum. İlkokulu Giresun’da ortaokul ve liseyi Ankara’da okudum. Ortaokulda bir şeyler yazmam için beni heveslendiren bir arkadaşım sayesinde yazmaya başladım. O vakitlerde beni çok etkileyen bir animasyondan esinlenip kendi kurgumu yapmıştım. Liseye geçince o hikâyeleri bıraktım ve kendim için yazmaya başladım. Psikolojime iyi geliyordu. O zamanlardan beri ciddi niyetlerle yazmamıştım sadece kendim için yazmıştım.  Sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı olarak mezun oldum. Üniversitede dil okumaya karar verdim, hâlen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 


Dilek İşcen Akışık

Dilek İşcen Akışık,İzmir doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümünü bitirdi. Otuz yıl eğitimci olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında günlüklerle başlayan yazı yolculuğunu şiirle sürdürdü. Zaman içinde öykü ve denemelerle yol aldı. Şiirleri; Detay, Şiir Ülkesi’nde, İstanbul Şiirleri, Şiir İstanbul’a Seyahat Ediyor (Türkçe, İngilizce, Yunanca), İstanbul-Selanik Hattı (Türkçe, İngilizce, Yunanca), Benidorm İstanbul 2020 Türk Şairler (Türkçe, İngilizce, İspanyolca), Cemal Süreya’nın Ölümünün Otuzuncu Yıl Anısına (Türkçe, İngilizce), 2021 Unesco Dünya Şiir Günü İstanbul Etkinlikleri, 21.Yüzyıl Türk Şiiri seçkilerinde, öykü ve denemeleri; Sin Edebiyat, Nif Sanat, Son Gemi, Lacivert, Kirpi, Yazı-Yorum, Papirüs, Panzehir, Edebiyat Nöbeti, Cumba Fanzin’de ve 21 Kadın 21 Öykü, 22 Kadın 22 Öykü, 23 Kadın 23 Öykü, Tanrıların ve Tanrıçaların İzinde, Öteki Sesler seçkilerinde yayımlandı. Dilekistan (şiir), Dilekistan Öyküleri (öykü), Değerine Değer Kat (deneme), Zamansız Saat (öykü) adlı kitapları ve Kışkırtıcı Eşikler adlı bir roman dosyası bulunuyor.


Gülşah Bozkan Arslantürk

1989 yılında Hatay/İskenderun’da doğdum. Yüksek öğrenimimi Bursa’da tamamladım. Amatör olarak keman çalıyorum.  Evli ve bir kız çocuğu sahibiyim. Kızım Deniz için zaman zaman masallar uydurup, kaleme almaktayım. Zihnimin kaoslarla mücadele ettiği dönemlerde de kısa öyküler yazmaktayım. 


Funda Yüksel

1977 Ordu/ Aybastı doğumlu olan Funda Yüksel ilk ve ortaokulu memleketi Aybastı’da tamamladıktan sonra lise eğitimini Trabzon/Beşikdüzü’nde yatılı olarak sürdürdü. Hem İngilizce hem de edebiyat tutkusuyla o yıllardan itibaren Türkçe ve İngilizce kompozisyonlar yazmaya başlamış, özellikle çoğu insanın bakmadan geçtiği olay ve durumlar hakkında yazmayı alışkanlık haline getirmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce öğretmenliğinden mezun olduktan sonra bir yandan mesleğini icra ederken bir yandan da Açıköğretim Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olmuş, yazma serüvenini özellikle felsefeyle de harmanlamaya başlamıştır. Sayın Hatice Dökmen’in de öğrencisi olma ayrıcalığını yaşayan Yüksel “yazarlık” gibi kutsal bir etkinlik ve sanatın inceliklerini daha da yakından öğrenme fırsatı yakalamıştır.

Funda Yüksel’in Pegem Akademi yayınlarından çıkan ve şimdilerde onuncu baskısını tamamlayan VocabCamp adlı Yabancı Dil Sınav Hazırlığı kelime kitabı ve ÜDS/KPDS kitapları halen yayınlanmaktadır.

Bir aydınlık ve aydınlanma düşkünü olan Yüksel, aydınlanma filozofu Kant aşığı olup bugünlerde “Süzülenler” adlı bir felsefe kitabının hazırlığı içindedir.


Ümit Evran

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Askerlik görevini tamamladıktan ve Silivri’de iki yıl pratisyen olarak çalıştıktan sonra, 1975 yılında gittiği Almanya’da Köln Üniversitesi Solingen  Araştırma Hastanesi ve Hannover Aşağı Saksonya Eyalet Hastanesi’nde mesleki çalışmalar yapmıştır. Yurda döndüğü 1982  yılından itibaren İzmir’de KBB uzmanı olarak görev yapmış ve 2016 yılı sonunda emekli olmuştur.

Etnoğrafik ve arkeolojik eserler kolleksiyoneri olup, arkeoloji konusunda yazılmış makaleleri bulunmaktadır. Çok sayıda ülkeye seyahat yapmıştır, gezi yazıları yazmaktadır. Fotoğraf sanatı ile ilgilenmektedir, çok sayıda karma sergiye katılmış olup, çeşitli ödülleri mevcuttur.

Hikayeleri 100’ün üstünde farklı kaynakta kendine yer bulmuş ve 12 kez ödüle değer bulunmuş, 13 seçki kitabına katkı sunmuştur. Çeşitli hikaye yarışmalarında jüri olarak görev yapmış, akademik ortamda hikaye konulu sunum yapmıştır.  İki çocuk babası olup, Almanca, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yayımlanmış kitapları:

            1. Geçmişten Günümüze Kırkağaç (Selçuk Satı ile birlikte-2000)

            2. Doktorun Biri (2005)

            3. Geçmişten Günümüze Kırkağaç (Genişletilmiş ikinci baskı-2103)

            4. Sinek ve Adam (2017)

            5. Antik Dönemden Günümüze KBB Aletleri (2018)

            6. Öteki Kırkağaç (2020)

            7. Kırkağaç Ağzı (2020)       

            8. Ruşen Ağa’nın Heykeli (2022)


Nisa Kuvvetli

2001 yılında doğmuştur, aktif olarak İngilizce öğretmenliği yapmaktadır. 2023 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Hakları Hikâye Yazarlığı Ulusal Yarışmasında 2.lik ödülüne layık görülmüştür. 2019 yılında dezavantajlı çocuklarla ilgili çalışmasıyla Adana’da MEMUR-SEN tarafından Yazar Ödülü’nü kazanmıştır.


Tarık Yılmaz

Tarık Yılmaz 1998 doğumludur. Felsefe ve Psikoloji alanlarında yazmaktadır. Kısacası İnsana Dair Metinler Kaleme Alıyor. “Yazmak, Sesli Düşünmenin Bir Halidir.” Fikrini Benimseyerek Yazmaya Devam Ediyor. Yazım amacı ise eserlerini varoluşsal sancıları paylaşanlar ile buluşturabilmek ve yanıtlaması zor soruları tekrar tekrar dile getirebilmektir.


Nilgün Uğurlu

Ben Nilgün Uğurlu.1974 yılında Almanya’da doğdum. Ailem Üsküp’ten gelen göçmen ailelerden.Lise eğitiminin ardından devam etmediğim eğitimime yöneldim.Yazmak her zaman ilgi alanımdi.Hocam Alper Akdeniz’den aldığım dersler sayesinde bu yolculuğu daha da ilerlettim.Kibele dergisi  aracılığıyla  yazdiklarim ilk kez okurlarla buluşacak.Ayni zamanda yine ilk kez çocuklarla buluşacak,cocuk hikayelerimi tamamlama aşamasındayım.Hayata bakışı  sevgi, saygı, merhamet, adalet olan herkese selamlar olsun.


Çağlar Ilgın Sakaoğlu

2002 yılında doğdum, Öncelik roman türünde olmak üzere üniversiteye başladığımdan beri yaratıcı yazarlık ile uğraşıyorum. “Kindar Romancı” isimli romanım, Mytos Kitap tarafından 2022 yılı boyunca her ay en beğenilen eserlerin bedava basıldığı yarışmada dereceye girdi ve Aralık 2022’de online platformlar üzerinden satışa sunulmaya başladı.


Ayşenur Akın

Ben Ayşenur Akın 1997 Ankara doğumluyum. Aslen Sinopluyum. İki çocuklu bir ailenin büyüğüyüm. Öğrenim hayatımı muhtelif okullarda tamamladım. 2015 senesinde Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümüne başladım ve 2019 senesinde derece ile mezun oldum. Aynı sene içerisinde yeni edebiyat alanında yüksek lisansa başladım.2022 senesinde yüksek lisans tahsil hayatından mezun oldum. Şu an Doktora programına hazırlanıyorum ve hali hazırda basıma hazırlanmak üzere bir kitap çalışması yürütüyorum. 2020 senesinde Koz adlı şiir kitabımı yayımladım. Ankara’da ikamet etmekteyim.


Eylem Turgut Şahin

1979 Ardahan doğumluyum. Balıkesir İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. 2006’da Edirne Bellek Kitabevinin açtığı öykü yarışmasında “Hayal” isimli öykümle 1.oldum. O tarihten itibaren öykülerim çeşitli dergi ve e-dergilerde yayımlandı. Öykü yazmak benim en büyük heyecanım.


Erdem Çiner

Ben Erdem Çiner, 1982 yılında, İzmir, Karşıyaka’da doğdum. Türk Birliği İlkokulunu bitirip, ortaokul ve lise eğitimimi Karşıyaka Anadolu Lisesi’nde devam ettirdikten sonra, Celal Bayar Üniversitesi, İktisat bölümünden mezun olarak eğitim hayatımı noktaladım. Kısa bir süre, özel bir firmanın dış ticaret bölümünde çalıştıktan sonra, hem kurucu ortak hem de reklam yazarı olarak faaliyet gösterdiğim reklamcılık sektöründe, 10 yıla yakın bir deneyimim oldu. Şu an amatör düzeyde edebiyatla uğraşıyor, roman, hikaye, şiir, deneme türlerindeki çalışmalarımı, elimden geldiğince kaleme alıyorum.


Mehmet Aluç

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya doğumluyum, Ankara da ikamet etmekteyim. Okumadığım Kemalettin Tuğcu hikâyesi kalmamıştır, o yılların romanlarını aşk romanı yazarı Kerime Nadirin eserlerini, hele çizgi roman Tarkan’ı her hafta, onun akabinde Teksas, Tommiks diğerleri Gırgır, hafta sonu, ses, hayat dergisi her hafta hiç aksatmadan okurdum.Yazma sevdam kamuda çalıştıktan ve emekli olduktan sonra başladı. İçimde biriken edebi eserlerin demlenmesi bir 35 yıl sürdü. İçimde birikenleri kaleme döktükçe, tekrar okumaya şiir öykü denemeler yazmaya başladım. En çok kendimi şiirle ifade etmeye başladım diyebilirim. Evli ve dört çocuk babasıyım. Her edebiyat platformuna şiirler öykü hikâyeler denemeler yazmaktayım. Eserlerim ; İman İle Bilinir ve Gönül Pınarından Abdest Almak


Aslıhan Zeybek

11.10.2004 tarihinde Almanya’da, işçi bir baba ve ev hanımı bir annenin tek çocuğu olarak dünyaya geldim. 4. sınıfa kadar olan eğitimimi Almanya’da tamamladım. Ortaokul ve liseyi imam hatip adı altında Balıkesir’de okudum. Lise yıllarımda yazıya olan merak ve ilgim gittikçe arttı ve çeşitli yarışmalarda gerek il gerekse ilçe çapında dereceler almaya başladım. Şimdilerde üniversite sınavına hazırlanıyorum ve aynı zamanda öykü, şiir, deneme ve felsefi yazılar kaleme almaya devam ediyorum. İleriye yönelik hedefim ise gazetecilik okuyup kitaplara ve kaleme olan tutkumu somutlaştırmak ve dünyaca ünlü bir yazar olmak.


Mehmet Boncukoğlu

Yazar 1969 Yılında Kayserinin Yeşilhisar ilçesinde dünyaya gelmiş, İlk, Orta ve Lise öğrenimini Yeşilhisar’da tamamlamıştır. 1987-1988 Yılında İzmir’de Hava Teknik Okullar Komutanlığın da yatılı okuduktan sonra, 2004-2006 Yıllarında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon bölümünü bitirmiş, 1988 – 2020 Yıllarında Hava Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yapmıştır. 2020 Şubat Ayında yazarlığa daha çok vakit ayırmak için Hava Kuvvetlerinden emekli olmuştur. Ankara’da yazarlık hayatına devam etmektedir.Yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.


İclal Doğan

Dünya da bana “Ne istiyorsun?” diye sorsalar
Hiç düşünmeden vereceğim cevap şudur:
“Anlaşılmak istiyorum.”
Demiş Sabahattin Ali. Fikirlerin ve hislerin çakıştığı bir ortamda büyüyünce insan anlaşılmak için
konuşmayı değil çakışmamak için susmayı tercih ediyor. Bende bu sebeple konuşmayı bıraktım ve
sözlerin büyüsüne kendimi kaptırdım. Yazıkça yazdım. Hala da yazıyorum. Nazım Hikmet’in Aşık
olmaya aşık olması gibi bende yazmaya aşık oldum. Ve ömrüm boyunca bu aşkla yaşayıp bu aşkla
anılmayı umuyorum.


Engin Kükrer

1980 yılında Eskişehir’de doğan Engin KÜKRER, ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini bitirmeyi müteakip son olarak 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Muhasebe bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen aynı üniversitenin muhasebe bölümünde doktora çalışmalarını sürdürmektedir.Engin KÜKRER’in bugüne kadar yazdığı beş yüzün üzerinde şiir, öykü ve yazı bulunmaktadır. Şair/yazar; 2021 yılından bu yana katıldığı çeşitli yarışmalarda üç kez birincilik, iki kez ikincilik, iki kez üçüncülük, dört kez mansiyon, üç kez jüri özel ödülü, bir kez yılın şairi ödülü, bir kez yılın öykücüsü ödünü kazanmıştır.KÜKRER son olarak 2022 yılında Gemlik Haber Gazetesince “Yılın Şairi” seçilmiş ve aynı yıl Ödemiş Belediyesinin açmış olduğu öykü yarışmasından birincilikle ayrılmıştır. Yazar ayrıca 2022 Eskişehir Öykü Ödülünün de sahibidir.


Yağmur Özadlı

14. 06 2001 İstanbul doğumluyum. Memleketim Malatya. Karabük Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Yazmaya çok küçük yaşlardan itibaren başladım. Ailem bana hep destek çıktı. Yazmaya teşvik eden çevrem ve yazdıklarımı hevesle okumak için neredeyse yazımı bitirmeden okumaya çalışan ailem var. Sevdiğim bir yakınım hep şöyle söyler : İnsan ya bir şey yazmalı ya da yazılmaya değer bir şey yapmalı.


Fatoş Erdinç

1984 yılında dev bir bebek olarak, 5kg, bu hayata gözlerimi açtım. O dönem sosyal medya olsaydı bu nadir görülen irilik sayesinde 15 dakikalığına ünlü olabilirdim. Evet başıma bu gelebilirdi. Bebek olduğum için farkında olmayacaktım ama en azından büyüyünce hava atmak için bu durumu kullanabilirdim. Deve kuşu gibi doğduğum için haberlere çıkmışım, gündem olmuşum! Gerçi ailemle röportaj yapılacağı için en çok onlar yaşardı bu şöhreti. Annem “Hem de normal doğumla doğurdum.” derdi. Şöhret onları değiştirir miydi bilmiyorum. Bu irilik sağ olsun peşimi bırakmadı ve hayatım boyunca benimleydi. Özellikle çocukluk çağımda diğerlerinden farklı olmanın bedelini yalnızlıkla ödemiştim. Olsun ben kendimle mutluydum. Kendi kendine kalan birçok çocuk gibi ben de kendimi sevdiğim şeye verdim. Bu şey yazmaktı. Hayaller kurarak, kendimce öyküler yazarak, günlük tutarak kendi dünyamı renklendirmeye çalışmıştım. Hayatımın en yaratıcı dönemiymiş aslında sonradan anladım. John Lennon abimizin söylediği söylenen “Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.” sözünü ben yıllarca sahiplenmişim. Özel kurumlarda koştur koştur tarih öğretmenliği yaparken yetişkinliğin getirdiği sorumluluklar da üzerine binince hayat beni koparıp atmış o güzelim çocukluktan. Şimdilerde çocukluğun o masumiyetine ve hayallerine dönüş yolundayım. Ne de olsa insan, en sonunda başladığı yere dönüyormuş. Ulaşabilmek dileğiyle. Bunun için de canım John Lennon’ın yukarda yazdığım sözünü artık serbest bırakıyorum. Ben artık Lennon’ın güzel şarkısı “Hayal et!” bölümüne geçiyorum.


Ebru Oğuzhan Yeter

1967 Göle doğumlu. İş Bankası’ndan emekli. 2013 den itibaren Yerel Tohum çalışmalarında aktif olarak gönüllü çalışıyor. Halen Fethiye Yerel Tohumlar Derneği kurucu başkanı olarak görev yapmaktadır. Çeşitli sitelerde ve Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır, iki öyküsü ortak öykü Kitaplarında yayınlanmıştır.


Uğur Bayram

1969 Ankara doğumluyum. 1967 yılında Ankara ya göç eden Kars’lı bir ailenin ferdiyim. Evli iki(2) çocuk babasıyım. İnşaat sektöründe 30 sene Teknik Ressam olarak çalıştıktan sonra, 2020 yılının Ekim ayında emekli oldum. 1990’lı yılların ilk yarısında birkaç sene Edremit/Balıkesir de kitabevi işlettim. O günlerde yazıp kenara koyduğum şiirleri ancak emekli olunca gün yüzüne çıkarma fırsatı buldum. Kısa şiirler yazmayı seviyorum. Basılı olarak ve e-dergilerde yayınlanmış şiirlerim ve geçtiğimiz Aralık ayının ilk günlerinde yayımlanan, “İsimsiz Öykü” isimli bir kitabım var.


Recep Atmaca

Elektrik Yüksek Mühendisiyim. Bir kamu kurumunda çalışmaktayım.  İstanbul Üniversitesi mezunuyum. 2021 yılında PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI isimli şiir kitabımla edebiyat dünyasına giriş yaptım.2023 yılında ilk öykü kitabım LEYLEK HAN ile edebiyat dünyasında yol almaya devam ediyorum. 2018 ve 2022 yıllarında zeytinburnu belediyesi öykü yarışmasında mansiyon ödülü kazandım. Yazmış olduğum öykülerim ve şiirlerim birçok dergi tarafından yayınlamış olup, yine birçok kültür sanat ve edebiyat dergilerinde ödül almıştır.Leylek Han öykü kitabım ile  röportaj, söyleşi, haberlerde yer almaya devam ediyorum. Ulusal ve yerel kanallarda.

Malik Ördek

Hatay/Antakya doğumlu ilk orta ve lise Antakya’da okudu.Erzurum halkla ilişkiler fakültesi mezunu ve İstanbul fakültesi sosyoloji fakültesini bitirdi Eskişehir uzaktan eğitim sosyal bilimler fakültesi ana eğitim bilimdalı ikinci sınıf öğrencisiyim yazmayı, sosyoljiyi edebiyat ile birleştirip bir edebiyatçının insanların hayatına dokunan projelerde yapabildiğini göstermeye çalışıyorum.


Fatma Canik

1972 Elazığ doğumluyum. Gazi Üniversitesi İşletme Eğitimi mezunuyum. 26 yıllık öğretmenim. 

Kitap okumak ve yeni yerler görüp gezmek olmazsa olmazlarım.


Gözde Atalay

Gözde Atalay, yazmaya 1998 yılındaki günlükleriyle başladı. Manisa’nın yerel gazetelerinde ve çeşitli yayın organlarında Gözde Doğan ismiyle 2014-2021 yılları arasında köşe yazıları yazdı. Bu yayın organları; Manisa Manşet Gazetesi, Manisa Vitrin Haber, Manisa Objektif Haber, Haberdar Haber, Manisa Denge Gazetesi, Dünya Gazetesi, Simge Dergisi, Dakika.org.’tur. 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “1919 Ecdada Mektup” adlı deneme yarışmasında Manisa 2.’si olmuştur. Bunun yanında kısa bir dönem Manisa Radyo Hiraş’ta Edebi-Mali Söyleşiler adlı radyo programı gerçekleştirmiştir. 2011 yılından bu yana “Yaşam Meselesi” adlı blog hesabında günce, deneme, şiir, kısa hikâye türünde yazılar kaleme almaktadır. 2021 yılında İkindi Renkler adlı şiir kitabı, 2023 yılında “Mastika” adlı deneme kitabı yayınlanmıştır. Manzum hikâye türündeki eser dosyası ve dört adet çocuk masalı dosyası farklı yayınevlerinde editör değerlendirmesi aşamasındadır.

    Yazar, akademide edindiği bilgileri belli aralıklarla çocuklarla paylaşmak adına çeşitli kurumlarda kukla gösterileri düzenlemektedir. Asistan Kek adlı Youtube kanalında kukla videolarına yer vermektedir. Aynı zamanda da blog hesabında yer alan blog yazılarını Spotify’daki Kedimtırak adlı kanalında seslendirmektedir. Edebiyatın edebi ve ebedi bir yaşam enerjisi verdiğine inanmaktadır.


Ubeyde Gül

Ubeyde Gül, 1998’de Bursa / İnegöl’de doğdu. 2021 yılında Uludağ Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Dalı’ndan mezun oldu. Psikoloji ve edebiyat her zaman ilgi alanı oldu. Ruhlarına inip insanların göremediklerini, yazılarında göstermek istedi. Bu yüzden yazılarında, gördüklerimizden ziyade, göremediklerimizi amaç haline getirdi. Onlarla beraber, ruhlarında kaybolup yazılarına döküyor.


Ahmet Şahin

1975 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2015 yılında birincilik ile mezun oldu. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nde 2016 yılında tamamladı. 2018 yılında başladığı Doktora eğitimine, Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tez aşamasında devam etmektedir. 2015 yılında Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat programında, öğretim görevlisi olarak, yaklaşık on dört ay görev yaptıktan sonra, 2017 yılında göreve başladığı Sinop Üniversitesi Boyabat Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği programında halen görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.  

Yasemin Tosun

Liseyi tophane endüstri meslek lisesinde okudum.Uludağ üniverstesi teknik bilimler meslek yüksek okulu tekstil bölümü mezunuyum.Yazmaya ortaokul dönemideyken bir kitap okumaya başladım çok etkilendim o kitap dünyada çok satmış bir kitap Anna Frankın hatıra defteri . (en sevdiğim 4 yazar nazım Hikmet ,orhan Veli,Cemal Süreyya,Özdemir Asaf ) Sebahattin Alinin öykülerini seviyorum.Koşu ve doga yürüyüşlerini severim ,en çok şiir kitapları ve kişisel gelişim kitapları okumayı seviyorum.Zaman zaman karakalem çizerim,amatör olarak fotoğraf çekerim.En büyük hayalim de bir gün kendi şiir kıtabımın çıkması ve milyonlar satması şiir kitapları okumayı seviyorum .


Neslihan Ağrı

Ben Neslihan Ağrı. Ağrı’da doğup büyüdüm, ve üniversite eğitimini de Kars’ta tamamladıktan sonra rehber öğretmen olarak görevimi yapmaya başladım. Şiirle ilişkimiz ben çocukken başladı kısa kısa şiirler yazardım, hayatımda gittikçe önemi arttı şiirin. Çeşitli edebiyat dergilerinde şiirlerim yayınlandı. Şu anda hem yazıp hem de işimi yapmaya devam ediyorum.


Melek Sude Şahin

Ben Melek Sude Şahin.2002 yılında Hatay/Antakyada doğdum.İlkokul 1.sınıfı Suriye Damascus International schoolda tamamladım.Daha sonra bir sene İstanbul Doğa Kolejinde eğitim aldıktan sonra Hatay’a döndüm.Kalan ilkokul ve ortaokul dönemini Ata Kolejinde tamamladım.Burada çeşitli şiir yarışmalarına ve spor etkinliklerine katıldım.Ingilizcemi geliştirmek adına Cambridge dil sınavlarına katıldım.Liseyi  Antakya Uğur okullarında  tamamladım.Uğur okullarında  yazmış olduğum ‘’PEMBE BULUTLAR ÜZERİNDE’’adlı öyküm ‘’UĞURLU KALPLERDEN ATATÜRK’E ÖYKÜLER’’adlı kitapta yayınlandı.Lise dönemini tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü kazandım.Bu vesileyle Hataydan İstanbula taşındım.Kulüp haftalarında edebiyat kulüplerine 2 sene boyunca üye oldum.Yazmış olduğum ‘’Zihninde Çırpınışlar’’ adlı şiirim ‘’Vesait Dergisinde’’yayınlandı.Sonrasında Kirpi Edebiyata yolladığım ‘’ RİTMİ HİSSETMEK’’ adlı öyküm derginin 9. Sayısında yer aldı. Bahçeşehir Üniversitesinde 3.sınıf öğrencisi olarak öğrenimimi sürdürmekteyim.Ayrıca çeşitli yarışmalara katılarak öykü ve şiir yazmaya hobi olarak devam etmekteyim.


Işın Güner Tuzcular

Ankara doğumluyum. TED Ankara Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. Yazmak her zaman tutkum olmuştur.2008 yılından beri İngilizce ve Türkçe çeşitli bloglarda yazı yazıyorum. www.bibliopla.blogspot.com ana blogum. Asian Sources dergisinin 12 yıl serbest muhabirliğini yaptım, Deri dergisinde köşe yazıları yazdım, yayınlanmış tercüme, araştırma kitaplarım ve sektörel dergilerde yazı, makalelerim var. Öykü yazmaya altı yıl önce başladım. Pazartesi 14, Kurşunkalem, Meluşa, Kirpi, Yük dergilerinde ve çeşitli fanzinlerde öykülerim yayınlandı. 2020 yılında Cumba Kültür Sanat Platformunun Öykü yarışmasında mansiyon aldım.Zamanın İçinde Bir Yerde adlı öykü kitabım Mart 2021’de Perseus yayınevi tarafından yayınlandı.


Rıdvan Adıyaman

90 yılının üçüncü ayının bitmesine beş gün kala Sapanca Sağlık Ocağı’nda yeryüzüne gelmiştir. Kafasının içindeki dünyada yaşamayı öğrenmiş ve 2003 yılında yazmaya başlamıştır. Yazmaya başlamasının sebebi Rap müziktir. Birkaç sene amatör olarak icra etmiştir. İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünden mezun olup öğretmendir. Geçmişin İzleri (2015), Feriştah (2020), Gerçeğin Peşinde (2022), Hiç (2023) adlı kitaplarını yayımlamıştır.


Hivda Yılmaz

Merhaba ,ben Hivda Yılmaz . 1996 Ağrı doğumluyum. Öğrenim hayatımı memleketimde tamamladım. Bir senedir öğretmenlik görevini yapmaktayım. Köy ve şehir arasında gidip gelen bir hayat yolculuğum var. Bu hayat yolculuğumda kitap okumak ve yazmak her zaman yoldaşlarım olmuştur . Allah’ın bana verdiği nimetlerdendir ikisi ve bir de :Hayat mucizelerle doludur .


Zeynep Nihal

Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Yönetimini bitirdikten sonra T.C. Merkez Bankasında göreve başladı. 

İlgi alanlarının başında kendini bildi bileli yazmak geliyor. Sonra araştırma-inceleme, okuma, müzik ve müzik tarihi, 70’ler, Rock müziği araştırmaları, doğa, spor, başka kültürler, seyahat, sinema, tarih, gündemi takip, evcil hayvanlar, aslında bütün hayvanlar. Vejetaryen.

Emekli olduktan sonra yerleştiği Datça’da yaşıyor. Yalnızlığı seviyor. 


Dilaver Korkmaz

Adım Dilaver KORKMAZ. 1976 Ankara doğumluyum. Ankara Gazi Lisesinden mezun oldum . Gazi Üniversitesi Kırşehir Meslek Yüksek Okulu İşletmecilik bölümünü bitirdim. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirerek lisans eğitimimi tamamladım. 2020 yılında Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Amatör olarak bazı internet siteleri ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım. 2017 yılında Sığırcık Kuşu adlı öyküm Ali Tatar adına düzenlenen öykü yarışması seçkilerinden oluşan Kahramanlar Öykülerle Yaşar isimli kitapta yer aldı. Bazı şiirlerim Akatalpa, Sincan İstasyonu, Kadran, Kirpi, Mor Taka, Yarı Mavi gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. İlk romanım Masumiyet Çağı 2019/Ekim ayında yayımlandı ve 2020/Ekim ayında ikinci baskısı yapıldı. 6. Nesil isimli ikinci romanım 2021 Nisan ayında yayımlandı. Kısa öykülerden oluşan Kemal in Türküsü isimli kitabım ise 2022 yılında yayımlandı. Türk Eğitim Sen tarafından 2021 yılında Yunus Emre Yılına özel düzenlenen Dünya Dili Türkçe konulu kompozisyon yarışmasında ikinci, Sincan Belediyesinin 2022 yılında düzenlediği öykü yarışmasında ise üçüncü oldum. Evli ve iki çocuk babasıyım.


Edanur Turcan

Ben Edanur Turcan. 2000 Ankara doğumluyum. Lise eğitimimi Yunus Emre Mesleki Teknik ve Anadolu lisesinde Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık okuyarak tamamladım. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi sosyal bilimler meslek yüksek okulu Basım ve Yayın bölümü mezunuyum. Grafik Tasarımcıyım. Yazmaya ortaokul döneminde başladım ve yaklaşık on seneyi aşkın bir süredir ara vermeksizin yazıyorum. Daha öncesinde birkaç öyküm elektronik edebiyat dergilerinde yayınlandı. Halihazırda kendi mesleğimin yanı sıra edebiyat ile ilgilenmeye devam ediyorum.


Havva Kapusuz

30.08.1998 yılında Kayseri ‘ de doğdum .İlköğretimi İncesu Kara Mustafa Paşa ilkokulunda tamamladım. Orta Okulu Kızılören Parlaklar lisesinde okudum . Lise eğitimimi Mahir Ayten Köseoğlu Çok Programlı Anadolu lisesinde muhasebe alanında okuyarak bitirdim . Ardından lisans eğitimimi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü okuyarak 2020 yılında mezun oldum . 2022 yılından başlayarak bir yıllık mağazada kasiyerlik
deneyimim oldu . Şuan çalışmıyorum kendim ve yazılarım odaklı uğraş içerisindeyim .Yazma serüvenime iki sene öncesinde başladım diyebilirim . İçimde hep yazma isteği olan ve onları merakla okumaya çalışan bir ruha sahibim . Farklı alanlarda farklı yaratım uyandıracak kurguları olayları yazıp okumayı seviyorum . Wattpadde kaleme aldığım ve yazmaya devam ettiğim iki öyküm mevcuttur . Bazen birilerinin kalbine bir kelimeyle bile dokunabiliriz . Bana ilham veren en sevdiğim cümle ; Anahtarı hala bulamadıysan kendi kapının anahtarı sen ol ! Bol ilhamlı yazılarımız olsun .


Emre Aran

 Emre Aran. 1993 yılında Tekirdağ’da doğdum. Marmara Üniversitesi’nde sinema eğitimi aldım. Kurgu, ürün fotoğrafçılığı, klip yönetmenliği gibi farklı alanlarda çalıştım. Senaryo, öykü ve şiir yazıyorum.


Gülay Koyuncu

İsmim ve Soyismim Gülay Koyuncu. 03.07.2000 yılında Kars’ta doğdum. 23 yaşındayım. Kars doğumlu olup yaşamımı Manisa’da sürdürüyorum. İlkokulu Manisa Merkez Efendi İlkokulunda, Ortaokulu Manisa Merkez Efendi Ortaokulunda, liseyi Manisa Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde okudum. İzmir’de Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm 4. Sınıf öğrencisiyim. Kitap okumayı, film ve dizi izlemeyi severim  


Cihangir Koşu

Cihangir Koşu, Eczacılık ve Uluslararası Yöneticilik eğitimi aldıktan sonra 25 yıl boyunca ilaç sektöründe yönetici olarak çalıştı. Sırasıyla Eczacıbaşı. Glaxo ve Abbott şirketlerinde Ürün Müdürü, Pazarlama Müdürü, Genel Müdür ve Bölge Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kariyeri boyunca ABD, Endonezya, Güney Kore, Singapur ve Fransa’da yaşadı. 2012 yılında Türkiye’ye döndü ve danışmanlık şirketini kurdu. Acıbadem ve Koç üniversitelerinde liderlik ve strateji dersleri verdi. Farklı kültürlerden etkilenerek edindiği deneyimleri otobiyografik deneme türünde kitaplaştırdı (Yönetim Kurulundan Sörf Tahtasına,2015). Özel ilgi alanı olan caz tarihi konusunda seminerler verdi. Gezgin, sörf ve sanat tutkunu olan Cihangir Koşu Çeşme, İzmir’de yaşamaktadır.


Ersin Aydın

1989 yılında Bulgaristan’dan zorunlu göç ile göç eden Remzi ve Gülseren Aydın çiftinin tek oğludur. Gebze’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Darıca İlköğretim Okulu’nda, liseyi Gebze Anadolu Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Lisans Programı mezunudur. Evlidir ve bir çocuk babasıdır. Uzun dönemdir şiir ile ilgilenmektedir. Son dönemde öykü dalında çalışmaları da bulunmaktadır. Mühendisliğinin yanında müzikle de uğraşmakta ve ney üflemektedir. Osmaniye’de düzenlenen 22. Uluslararası Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nda “Bugün” isimli şiiriyle üçüncülüğü bulunmaktadır. Gemlik Haber Gazetesinin destekleriyle düzenlenen 2021 Altın Kalemler Sonbahar Şiir Yarışması’nda ve 2022 Yılında Eskişehir Sanat Derneğinin düzenlediği 14. Yunus Emre Şiir Yarışması’nda mansiyon dereceleri elde etmiştir. 2022 Altın Kalemler İlkbahar Şiir Yarışması’nda Türkiye ikincisi olmuştur. Yine 2022 yılında Hollanda’da yayımlanan Doğuş Gazetesi’nin düzenlediği makale yarışmasında üçüncü olmuştur. Aynı yıl Cafe Kitap Kulübünün düzenlemiş olduğu hikâye yarışmasında ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Bambu, Sarı Koza, İnsancıl, Yedi İklim gibi edebiyat dergilerinde ilk şiirleri yayımlanmıştır. Sanat ve mühendislik yaşamına büyük bir tutkuyla devam etmektedir.


Ufuk Küçük

1993 Erzurum doğumlu. 2011 İzmir İmam Hatip Lisesi ve 2016 Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi mezunu. 2017 den bu yana öğretmen. Ve her daim öğrenci.


Nazan KARAERMİŞ

18 Eylül 1999 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğdum ve şu an Zonguldak’ta ikamet etmekteyim. Madenden emekli bir baba ve ev hanımı bir annenin evladıyım. 2005 yılında Manisa Soma’nın Cenkyeri Beldesi’nde ilkokul ve ortaokulumu tamamladıktan sonra Soma, Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümünü bitirdim. Mezun olduktan iki yıl sonra Samsun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü kazandım fakat ilk senemi pandemi nedeniyle uzaktan tamamladıktan sonra okulu bırakmak mecburiyetinde kaldım. Şu an Wattpad’de belli bir okuyucu kitlemle, kendi çapımda yazarlık yapıyor, bir yandan da yazdıklarımı senaryolaştırmakla uğraşıyorum. Yaklaşık dört yıldır yazarlık yapıyorum ve çok yakında Wattpad’de tamamlanan bir kitabım görme engelli okurlarımız için bir Youtube kanalı tarafından seslendirilecek. Bir şeyler üretmeyi, farklı dünyalara kapı açmayı, farklı karakterler ve olaylar yazmayı seviyorum. Özellikle komedi, dram, gizem ve polisiye türde yazdığım gibi gündem de olan konuları da işlemeyi, kaleme almayı seviyorum ve ne olursa olsun özellikle ‘güçlü kadınları’ kaleme almaya özen gösteriyorum…


Öykü Levna Güngör

Ben Öykü Levna GÜNGÖR. 21 yaşındayım. Aslen Akkuşluyum (Ordu’nun küçük bir ilçesi) ama  eğitim hayatım dolayısıyla İstanbul’da yaşıyorum. Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İngilizce) bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim. Yazmaya olan ilgim ortaokulda şiirle başladı, lisede kompozisyonla devam etti. Son zamanlarda ise hikâye yazmaya karşı büyük bir merak duymaya başladım.  Lisede il-ilçe çapında aldığım dereceler ve bu yıl İlyas Halil Öykü Yarışmasında ikinciliğe lâyık görülmem benim için çok değerli olsa da edebî eserler üretme tutkumun özünü tek bir okurun dahi olsa kalbine dokunabilme ihtimalinin heyecanı oluşturuyor.


Zeycan Lerna Ökten

2017 yılından bu yana Çanakkale’de yaşıyorum, Eskişehir’liyim. Okuma-yazmayı öğrendiğimden beri yazar ve okurum. Hayatımda bırakmadığım tek şeydir bu ikisi. Kitap okumadığımda sanki düşüncelerim havada uçuyor da kendimi doğru ifade edemiyorum gibi hissediyorum çünkü kelimeler benim için başka bir evreni, çoğu zamanda kendi evrenimi tanımlamamı sağlıyor. Yazmak ise en bana ait iletişim yolum. 2005 yılında İşletme Bölümü’nü, 2021 yılında da Arkeoloji Bölümü’nü tamamladım. Arkeolog ve İnsan Kaynakları alanlarında çalışıyorum. Bir kızım var ve doğada zaman geçirmeyi seviyorum. Hayatımda yazarlığa alan açmak için çok çalışmam gerekti. Bu yolculuğa Kibele ile devam etmek harika!


Ali Yiğit Mavi

Ben Ali. 2004 doğumluyum. Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünde okumaktayım. İzmir Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi’nde(Güncel adı Arkas) aldığım dil sanatları dersleriyle küçük yaşta yaratıcı yazarlıkla tanıştım. O zamandan itibaren çoğunlukla öykü olmak üzere yazı yazmayı hobi olarak devam ettirmekteyim. İçimden geldiğince bir şeyler üretmek; bunları ailemle, arkadaşlarımla ve bu dergi gibi mecralarla paylaşmak bana her zaman büyük keyif vermiştir.


Sümeyye Doğmuş

Sümeyye Doğmuş 1999 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Demirgül ilk ve ortaokulunda, lise öğrenimini Nevzat-Levent Saygan Anadolu Lisesinde tamamladı. 2018 yılında girdiği Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesini 2023 yılında veteriner hekim olarak bitirdi. Kış aylarını, balıkları, imgeleri ve deniz kabuklarını sever.

Cevriye Oymak

Sakarya Hendek doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Hendek’te tamamladım. İşletme fakültesi mezunuyum. İSKİ ve özel sektörde çalıştım. Şu an sadece yazıyorum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Hikaye, şiir ve masal yazıyorum. Yayımlanmış bir hikaye kitabım,ayrıca yayımlanmış iki adet çocuk hikaye, iki adet te çocuk şiir kitabım bulunmaktadır.
Ümraniye geleneksel hikaye yarışmasında birincilik, Malatya Tabipler Odasının düzenlediği hikaye yarışmasında ikincilik, İlesam’ın düzenlediği hikaye yarışmasında ikincilik, İnönü Üniversitesinin düzenlemiş olduğu hikaye yarışmasında üçüncülük ve dördüncülük, Güncel Sanat Dergisi Alara öykü ödülü, masal yarışmasında dördüncülük ödüllerim ve seçkilerim mevcut olup yayımlanan kitaplarda yer almıştır. Ayrıca üç hikaye, iki masal ve üç şiirim de seçkilerde yer almış ve yayımlanmıştır.


Mehmet Altun

1990 yılında Ağrı’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini yatılı bölge okulunda tamamladı. Eleşkirt’te geçen sekiz yıllık ilköğretim hayatından sonra, 2007 yılında Ağrı’da liseyi bitirdi. 2009 yılında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Türkçe Eğitimi Bölümü’ne başladı. 2013 yılından bu yana öğretmenlik mesleğini sürdürmekte olan yazar, ilkin Iğdır’da, şimdi ise Mardin’de çalışmaktadır. Evli ve bir kızı olan yazarın henüz yayınlanmamış hikayeleri, şiirleri, romanları bulunmaktadır. Yeryüzü Çiftliği(şiir), Yalnızlığın Kanat Sesleri(hikaye), Ölmek ve Ölüm(hikaye),Karanlık ve Gece(roman) bunlardan bazılarıdır. Mavi Çizmeli Çocuk, yazarın yayınlanan ilk kitabıdır.


Hakan İlhan

1990 Erzurum Yakutiye doğumluyum. Kars Kafkas Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Özel bir eğitim kurumunda Türkçe öğretmenliği yapıyorum


Esra Sönmez

Ben Esra Sönmez, 2001 yılında İstanbul’da doğdum ve İstanbul’da yaşamaktayım. Beykoz Üniversitesi Fizyoterapi Önlisans bölümü mezunuyum ve şu anda aktif olarak yazmaktayım. Sıfır Yayınları’na ait Sisli Şehir Anıları ve Zaman Makinesi kolektif kitaplarında ve çeşitli dergilerde yer aldım. Ayrıca Kirpi Edebiyat Dergisi Öykü Yarışması 2. Ödülü aldım.


Mehmet Akif Özdal

2000 yılında Sivas/Merkez de doğmuş. İlk, Orta ve Lise eğitimini Sivas’ta devam ettirerek, Resim çalışmalarına ortaokulda başlamıştır. Erken yaşlarda resim yeteneğinin keşfedilmesi üzerine 2014’te Güzel Sanatlar Lisesi, Resim bölümüne başlamış, bu dönemden itibaren uzun süre, Desen üzerine eğitimler almıştır. Lise öğreniminin ardından resim alanındaki çizgisine devam etmek istemiş ve 2018 yılında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim İş Öğretmenliği, bölümünü kazanmıştır. Örgün Eğitiminin yanı sıra, alanının yan dalları ile de ilgilenerek farklı bakış açıları kazanmak istemiş ve Web Tasarımı ve Kodlama, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Çocuk Gelişimi, ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerine ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırarak. Bölümü ile ilgili farklı dallarda da kendini geliştirme sürecine devam etmektedir. Bu süreçte ise Ulusal ve Uluslararası. Sanatsal yarışmalar, Projeler ve Etkinliklerde çeşitli dereceler ve ödüller kazanmıştır


Gizemnur Aksoy

Adım Gizemnur Aksoy. 01.01.1998 tarihinde Giresun’da doğdum. Dereli Anadolu Lisesi’nde lise eğitimimi tamamladım. Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nü bitirerek lisans eğitimimi tamamladım. İki ay gibi bir süre çağrı merkezinde çalıştım. Şu an kendi işimi yapmıyorum. Evliyim ve Balıkesir’de ikamet ediyorum. Kitap okumayı küçük yaştan beri seviyorum. Kitap okumanın yanı sıra kitap ve şiirler yazıyorum. Bir kitap yazma uygulamasında mevcut iki eser yayımlamaktayım. Yazmayı profesyonel anlamda ilerletmeyi düşünüyorum. İleride kitaplarımı ve şiirlerimi basım aşamasına getirmek en büyük hayalim.


Fulya Özgüç Duman

23.01.1972  İstanbul’ da doğdum. Sağlık sektöründe Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yöneticiliği ile yirmi sekiz senelik iş hayatımı 2020 senesinde emeklilikle sonlandırdım. Sağlık Kurumları ve Hastane Yöneticiliği Yüksek Lisansı tamamladıktan sonra, Sosyoloji ve devam etmekte olan Psikoloji eğitimiyle yaşam boyu öğrenmenin önemli olduğunu düşünmekteyim. Şuan Çift ve Aile Danışmanlığı yapmaktayım. Ayrıca  Türkiye’de ilk olan ‘’Beyin Antrenörlüğü’’ Sertifikasını da almış bulunmaktayım.

Pandemi döneminde üç yazı atölyesine katıldım. Yaşanmışları yazmak, hayallerimi yaşayarak yazmak bana keyif vermekte. İlk öykü yazılarım özellikle gördüğüm rüyaları yazmakla başladı. Yazmayı amatör olarak sürdürmekteyim.  


Menar Ekinci

Merhaba ben Menar Ekinci, 1987’de Konya’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da tamamladım. Hala eğitim sürecim devam ediyor. Evli ve üç çocuk annesiyim. Konuşmak mı? Yazmak mı? Diye bir soru yöneltilse direkt ‘yazmak’ derim. Çünkü konuşmak aklın, yazmak ise ruhun eseridir. Yazmak, benim için çocukluğumdan bu yana söyleyemediklerimin, anlatamadıklarımın tercümanı olmuştur… Kader değişmedi hala yazmaya devam ediyorum. Çalakalem yazmalarımın meyvesi olarak “ Vefa sokağı” isimli öykü kitabımı çıkardım. “Söz uçaryazı kalır” mottosu ile yazmaya devam edeceğim


Cansu Kaya

Yazmak ve okumak çocukluğumdan bu yana en büyük tutkum. Romantik-genç kurgu türünde yazdığım hikâyemi ‘Wattpad’ uygulamasında yayımladım. Kısa sürede okunma sayısı yadsınamayacak kadar iyi duruma geldi ve halen etkileşim alarak okunmaya devam ediyor. Devam kitabı için de yine aynı platformda ilerlemeyi düşünüyorum. Değişik türlerde çalışmalarım da bulunmaktadır. Bunların yanı sıra dijital dergilere köşe yazarlığı yapıyorum. Yayınevleri ve yazarlarla yaptığım PR çalışmalarım devam ediyor. Okumak ve yazmak hayatımın büyük bir kısmında yer aldığı için aynı zamanda editörlük de yapıyorum.


Ümit Ahmet Duman

28.05.1961 Edirne Uzunköprü doğumlu. İlk Orta ve Lise eğitimini Uzunköprü‘de tamamladım. İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Ortaokuldan bu yana güncel kitap ve dergileri izlemekteyim. Pandemi sürecinde son bir kaç yıldır çeşitli atelyelere katıldım ve kendimce amatörce hikayeler yazıyorum İlk yayınlanan öyküm İÇKİYE KURBAN Temmuz 2023 te İSHAK EDEBİYAT‘ta Yayınlandı.
Ayrıca iki öyküm +edebiyatkollektif’ inde ve beş öyküm de Truva Edebiyat Dergisinde yayınlandı.


Senem Özkan

1985 İstanbul doğumluyum. Lisansımı iktisat, yüksek lisansımı sağlık yönetimi alanında tamamladım. Ortaokul yıllarımda edebiyat öğretmenim sayesinde hikayeler ve şiirler yazmaya başladım. Uzun zaman kendime sakladığım yazılarım; son iki yıldır çeşitli dergi, derleme kitap ve fanzinlerde yayımlandı.


Kübra Sencar

12 Kasım 1999’da Ordu Ünye’de doğdum. Şehit İsmail Ustaoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gördüm ve liseye kadar çocukluğum bu okulun bulunduğu mahallede geçti. Atatürk Anadolu Lisesi’nde eğitime başlayınca bulunduğumuz mahalleden merkeze taşındık. Ünye Atatürk Anadolu Lisesi’nden 2017 yılında mezun oldum ve üniversite olarak Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Hizmet Lisans Bölümünü kazandım. Aynı yıl üniversiteye yerleştim ve tekrar taşınmak durumunda kaldım. Üniversite eğitiminin son bir yılını pandemi dolayısıyla evde gördüm ve 2021’de Üniversiteden mezun oldum. Küçüklüğümden beri yazıyorum fakat bunu ciddiye alıp kariyer yolu olarak görmeye 21 yaşımda başladım. Çeşitli edebiyat yarışmalarına katıldım ve kimisinden olumlu kimisinden ise olumsuz yanıt aldım. Yazmak konusunda kendime güvenim büyük fakat tabiri caizse biraz kavrulmayı, alana ciddi olarak atılmayı çok isterim.


Emrah Sağlam

Yazar değil yazma gayretinde bir adam ve hiçbir şey bilmiyor. Hikâye yazanları değil, hikâyesi olanları seviyor. Ayvalık doğumlu. 2016 yılında Kanguru kültür merkezi aracılığıyla “ÖYKÜ SINIR BİLİR Mİ” isimli kollektif kitap çalışmasında yer aldı. 2020 yılında Edebiyatist Yayınevi etiketiyle “GÖK TUZAĞI” isimli kitabı yayınlandı. 2021 yılında Bahar Yaka ve Edebiyatist Yayınevi aracılığıyla “BABA” isimli kollektif kitap çalışmasında yer aldı. 2022 Yılında Yaşar Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu öykü yarışmasında “HER YER HER YERDE” isimli öyküsü birincilik ödülüne lâyık görüldü. Yer aldığı yayınlardan bazıları: Edebiyatist Dergisi, Oggito Öykü, İshak Edebiyat, Roman Kahramanları, Plüton Kültür Sanat Dergisi, Deliler Teknesi, Litera Edebiyat, Mühür Dergisi, Enkidu Edebiyat

Yaren Keskin

Özüm buraya geçiremeyeceğim kadar derin.  

Yine de kısaca kendimden bahsedeyim, İsmim Yaren, 21 yaşındayım, öğrenciyim, bir şiirin, yazının, yazılamayacağına ancak kendisini yazdırabileceğine inanırım.

 Kendimi bildim bileli kalem bazen beni ele geçirir, o keyfine göre yazdırır.

Elif Nihal Altan

1981 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı. 2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra 2003 yılında yüksek lisans eğitimi için İzmir’e yerleşti. Meslek hayatına 2005 yılında Kıbrıs’ta otel şantiyesinde kontrolör olarak başladı. 2006 yılından beri Ankara’da resmi bir kurumda mimar olarak çalışan Altan’ın ilk şiir kitabı “Uzaktan Biraz Yakın” 2006 yılında okurla buluştu. Ardından ikinci şiir kitabı “Kuşlar Havuzu” (2007), ilk romanı “Efsus” (2020) yayımlandı. Radyo programları ve özel etkinliklerde şiir seslendirmeleri yaptı. Çocukları yazmaya teşvik etmek maksadıyla düzenlenen projelerde, konuşmacı olarak davet edildiği okul ve kütüphanelerde öğrenciler ile buluştu. Bir kız çocuğu annesidir.


Füsun Esen Günaydın

25 Yıl devlet sektöründe mühendis olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Emekli olduğumdan bu yana 15 yıl gibi uzun bir süredir freelancer olarak İngilizce Türkçe çeviri, içerik yazarlığı, konu araştırmacılığı, blog yazarlığı yapıyor. Çeşitli sitelerde yazılar yazıyor. Çok iyi düzeyde İngilizce bildiği için yabancı kaynaklardan da araştırma yaparak, yararlanma şansım oluyor. Uzun yıllar Gamze Güller’den derin okuma dersleri aldı.  Ayrıca Jale Sancak, Hakan Akdoğan, Fuat Sevimay, Altay Öktem ve Haydar Ergülen’in çeşitli yazma ve okuma atölyelerine katıldı.


Burçin Laçin Altay

1984, Eskişehir doğumluyum. Evliyim ve ikiz kızlarım var. Maden Yüksek
Mühendisiyim ancak edebiyatla hep ilgiliydim. 2020 yılında ikinci üniversite olarak Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okumaya başladım. Öykü, şiir ve deneme yazıları yazıyorum. Öykü ve şiirlerim; çeşitli seçkilerde, edebiyat dergilerinde yayımlandı. 2022 yılında İkiz kızlarıma ithaf ettiğim “Kayan Yıldız Nerede?” adlı çocuk kitabım çıktı.

Feride Bozkurt Yıldız

1993’te Kilis/Musabeyli’de ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’ de tamamladı. 2012 yılında kazanmış olduğu Kafkas Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü 2016 yılında bitirdi. Beş yıl Gaziantep’te öğretmenlik yaptıktan sonra 2021 senesinde Diyarbakır/Kulp Ünal Ortaokuluna ataması yapılmıştır. Aynı yıl bir öğretmenle evlenmiş ve Diyarbakır’a yerleşmiştir. Son iki yıldır Diyarbakır/Kulp ilçesinde Türkçe öğretmeni olarak görevine devam etmektedir. Yaklaşık on yıldır yazma alıştırmaları yapmaktadır. Çeşitli dergilerde öykü -deneme yaxmıştır. Ayrıca “Zaman Makinası” adlı kitap projesinde de bir öyküsüyle yer almıştır. Genç yazar aynı zamanda kitap okur sohbetlerine ve şiir dinletili etkinliklere katılmaktadır. Küçükken başladığı okuma alışkanlığıyla günümüzde de edebiyata hayatında önemli ölçüde yer vermektedir. Öğrencilerine de zengin bir dile sahip edebi eserleri ve edebiyatı sevdirmeyi amaç edindirmiştir.


Fatih Öğüt

1974 YILINDA Samsun’da doğdu. Orta öğrenimini Ankara Mimar Sinan Lisesinde tamamladıktan sonra 1999’da On Dokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Samsun Havza Lisesi Çarşamba Lisesi ve Toptepe Canik İlköğretim Okulunda Edebiyat ve Türkçe öğretmenliği yaptı. Halen Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge biriminde metin yazarlığı yapmaktadır. Yediveren ,Elit Sanat,Söz ile gibi dergilerin yazı işleri müdürlüğü ve editörlüğünde bulunan Fatih Öğüt ‘ün çeşitli edebiyat dergilerinde yazı ve şiir ve öyküleri yayımlanmıştır


Hayriye Zehra Canlı

13.05.2005 KAHRAMANMARAŞ DOĞUMLU FEN LİSESİ MEZUNU, SANATI DİRİ TUTMAK ADINA EDEBİ YARIŞMALARA KATILAN, YAKINDA İLK KİTABINI BASKIYA VERECEK OLAN BİR HİÇ KİMSE.


Sencer Başat

1968 yılında Ankara’da doğdu. 1990 yılında Deniz Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Yüksek Lisans Programı’nı “Türkiye’de Mülteci ve Sığınmacı Kadınlar” konulu teziyle tamamladı.
Şiirleri, öyküleri ve yazıları; Varlık, Evrensel Kültür, Defter, İnsancıl, Berfin Bahar, Sincan İstasyonu, Yeni Gelen, Lacivert, Caz Kedisi, Güncel Sanat, İshak Edebiyat, tersakansanat dergileri, www.insanbu.com ve www.oggito.com sitelerinde yayımlandı. Ali
Tatar Edebiyat Ödülü Seçici Kurulu’nda bulundu. Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Aydınlık, İnsancıl, Solfasol, Bütün Dünya,
Kadınlar Dünyası ve Datça Gündem gibi süreli yayınlarda makale ve çevirileri yer aldı. Balyoz Davası kapsamında 23 ay hapis yattı. Emekli olduktan sonra LÖSEV’de, Birleşmiş Milletlerin göçmenlerle ilgili birimlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında çalıştı.
Kitapları: Beyaz Gül Belirsizliğinde, Hera Yayınları, 2002 (Şiir) Denizkızı Destanı, Uyum Yayınları, 2013 (Şiir) Balyozname, Başka Yerler Yayınları 2014 (Şiir), Öznesini Yitiren Öyküler, Alibi Yayınları, 2016 (Kısa Öykü) Aynanın Gözü, Galeati Yayıncılık, 2019 (Roman) ,Kar Karanlığı, Artshop Yayıncılık, 2022 (Şiir)
Ödülleri: Adnan Yücel 3. Edebiyat ve Sanat Festivali Öykü yarışması, 3.’lük (2014), Eğitim-İş Sendikası Öykü Yarışması, mansiyon (2015)
Eskişehir Sanat Derneği Yunus Emre Şiir Yarışması, 2.’lik (2016), Kaygusuz Abdal, Alanya Kızıl Kule Öykü Ödülü (2017)
Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülü, mansiyon (2019) ,Ayşe Şengöz Öykü Ödülü, 3.’lük (2022) ,Muammer Hacıoğlu Şiir Jüri Özel Ödülü (2023)
Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülü, 3.’lük (2023)
Yer Aldığı Seçkiler: Homeros Kısa Öykü Yarışması (2015), Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülü (2019) ,Neyno Kültür Evi Öykü Yarışması (2021)
Ece Ayhan Şiir Yarışması (2022) ,Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülü (2023)
Yayına Hazırladığı Kitaplar: Renk Evreni, Özdemir Başat, Yol Akademi Yayınevi, 2022 (Araştırma) ,İslâm’da Mezhepler ve Tarîkatlar, Kökenleri ve Bağlantıları, Özdemir Başat, Berfin Yayınları, 2023 (Araştırma)


Elif Nur Ateş

2001 yılında Mersin’de doğdum. İlkokuldan beri öykü, liseden beri
de denemeler yazıyorum. Ankara Üniversitesi’nde mühendislik eğitimime
devam etmekteyim.


Sevgi Ünal

Adım Ceyda Sevgi Ünal. 19. 07. 1957’de İstanbul’da doğdum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. Efece Haber Gazetesi ve Engelolma.net’te köşe yazarlığı yapıyorum. Öykülerim, GalaperaFanzin, Yaşam Sanat, Ekin Sanat, Hurufat, Tay, Berfin Bahar, Patika,
Güncel Sanat, Kurşun kalem, Melüşa, İzafi, Papirüs, Rıhtım, Son Gemi, Bekir Abi, Rıhtım, Bir Demet Nergis, Karabük Farklı Gazete’de yayımlandı. Sürekli olarak Pazartesi14’te yayımlanmaya devam ediyor. Yayımlanmış kitaplarım: İzmarit/Kloras Yayınları/2019 ,Bıçak Sırtı Kir/ Metinlerarası Kitap/2023

Ödüllerim: 13. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması (Bıçak Sırtı Kir adlı öykümle ikincilik) 4. Nihat Akkaraca Öykü Yarışması (Aldırmazlığımız adlı öykümle ilk on arasında) 2017 Cumba Kültür Sanat Platformu Öykü ve Şiir Yarışması (Salıncak adlı öykümle ilk on arasında) Edebiyat Galerisi 19 Mayıs Öykü Yarışması (Martı Kanadı adlı öykümle dördüncülük) Birinci Yılmaz Sunucu Öykü Yarışması’nda finale kalan öyküler içinde ( Üşüyorum adlı öykümle) Myrina Yayınları Öykü Yarışması’nda yayımlanmaya değer öyküler kategorisi (Sandalye Anıtı adlı öykümle)


Aylin Koç

1980 İzmir’de doğdu ve halen yaşamaktadır. Edebiyat tutkusu küçük yaşlarında kendini ifade edemediği şeyleri yazarak başladı. Sonraki yıllarında bu üretme tutkusu deneme, şiir, şarkı ve hikâye olarak dönüştü. Okumak ve yazmak kendini tanımlama şekli olsa da eğitimini teknik okul üzerine tamamladı ve ara verdi. Yıllar sonra tekrar tiyatroyla birleşen yolculuğu edebiyatı da aktif olarak
hayatına geri döndürdü. Editörlük, yazar eğitmenliği, tiyatro oyun yazarlığı da yapmakta olan yazarımız makale ve edebiyat çalışmalarına devam etmektedir.


Emine Özüm

Merhaba, ben Emine Özüm. 1997 yılında Aydın’da doğdum. Kuşadası’nda Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesinde öğrenim gördüm. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde öğrenim görmeye başladım ve bu bölümden 2019 yılında mezun oldum. Mezun olmamın ardından KPSS’ye hazırlandığım süreç içerisinde özel Türkçe dersleri vermeye başladım. 2020 yılında kişisel bloğumu açtım ve orada da içerik üretmeye devam etmekteyim. 2021’in ikinci yarısında Bifikir sitesinde metin yazarlığı yapmaya başladım. Böylelikle editörlük yapmaya bir adım daha yaklaşmış oldum. Ekim 2022’den beri İSMEK’te Yazarlık Atölyesi, Bilinçli Okuma Atölyesi, Editörlük gibi çeşitli eğitimler almaktayım.


Nilüfer Boyacı

Ben Nilüfer Boyacı. 25 Mart 1957 Akhisar doğumluyum İlk, orta ve liseyi Akhisar’da okuduktan sonra 1977-1978 döneminde Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü dereceyle bitirdim. ilk görev yerim Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Lisesinde çalıştım En son görev yerim İzmir’de bir özel kurumdan emekli oldum. Evliyim ,iki çocuğum var. Aslında yazmaya 90’lı yıllarda başladım. Küçürek öykü ve öykü türleri alanında yazılarım Kıyı, E Dergisi. Varlık dergilerinde yayımlandı. Yazmayı sürdürüyorum. Biri Mersin diğeri Sakarya olmak üzere iki farklı öykümle iki ödül aldım.


Melih Yıldırım

Melih Yıldırım, 2006 doğumlu genç bir yazar. Fikir özgürlüğü ve yenilikçi toplum modelini destekleyen yazar çok küçük yaşlarda toplumun alışık olmadığı Satanizm öğretilerine ilgi duyuyor ve 13 yaşında Discord üzerinden kurmuş olduğu gruplarda sanal kitap formatında kendi dini ile ilgili şiirler ve araştırmalar yayınlıyor. Dini konular adına açılmış olan birçok toplulukta yaptığı konuşmalar sayesinde tanınan yazar 2023 tarihinde ilk kitabı olan Satanik Külliyat adlı eserinde Satanizm’in kitapları olarak bilinen Ayetler, Gerçekler ve İsa kitabını derleyerek kendi yazıları ile inancının penceresinden tanrı gibi motifleri açıklayıp netlik kazandırıyor. 


Ayşe Rabia Özer

8 Ocak 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmişim. Okumak ve yazmak, okumayı öğrenmemle birlikte yaşamımdaki en önemli ve keyifli faaliyetler hâline geldi, eğitim ve çalışma hayatımı da bu ilgi alanları şekillendirdi. Mimar Sinan Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı okudum. Yüksek lisansımı da Marmara Üniversitesinde “Yeni Türk Edebiyatı” üzerine yaptım. Yirmi yıldır edebiyat öğretmeni olarak çalışıyorum. Öğrencilerime öncelikle okumayı sevdirmeye, yaşamı okumanın ve anlamlandırmanın edebiyatla mümkün olduğunu göstermeye çalışıyorum.


Bilge Aygün

1977 yılında Rize’de öğretmen anne-babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Türkiye’nin çeşitli illerinde (Rize, Eskişehir, Kırklareli, İstanbul) tamamladım. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Psikolog olarak aktif çalışma yaşantım 25 yıldır devam etmekte. İlk kitabım “Temel Alışkanlıklar” 2008 yılında Epsilon Yayınevinin aile kitaplığından çıktı. İkinci aile kitaplığına ait kitabım “Atom Karınca Çocuklar” 2011 yılında yayımlandı. İlk hikayelerimi 40 yaşımdan itibaren yazmaya başladım. Yayımlanan ilk hikayem “Gündüz Düşleri”, 2018 yılında DK Yayınlarının “Umut” konulu kolektif öykü kitabında, ikinci
hikayem “Zorla Gül”, 2019 yılında DK Yayınlarının “İhanet” konulu kolektif öykü kitabına yayımlandı. “Kaybettiklerimiz” ve “Kiraz” edebiyat dergisinde yayımlanan diğer hikayelerim. İlk romanım “Hiç Tanımadığım Biri” 2021 Nisan ayında Epsilon Yayınevinden çıktı ve 2022
Vedat Türkali edebiyat ödülleri ilk roman uzun listesinde yer aldı. 2022 Nisan ayında ilk şiir kitabım Maya&Koza Sen ilk ne zaman büyüdün? (Çocuk şiirleri) Yol Akademi tarafından yayımladı. Halen kendi ofisimde psikolog olarak çalışmaktayım. İkinci romanım Payne Ruhu’nu
tamamladım. Şu günlerde 3. Romanım (Uzaylı) için çalışmaktayım.


Mahmut Baycan

Mahmut Baycan. Ardahan da 1950 yılında doğdum.

İlk okulda bile çalışarak okudum. Orta okulda bir gazeteye çırak olarak girdim. Gazeteler de yazılarım, şiirlerim yayınlansa uzun süre hobi olarak kaldı. Ama, yazmayı sürdürdüm. Emekli olduktan sonra yazdıklarımı, şiir, öykü  ve roman türünde yayınla maya başladım. 

“UNUTULANLAR”  Yedinci kitabım olarak çıktı.


Canel Işık

06 Ağustos 1978 Peştera( Bulgaristan)doğumluyum. 1991 yılında Türkiye’ye göç ettim ailem ile birlikte. İlköğretimi Bulgaristan’da tamamladım. Ortaöğretimi Anafartalar İlköğretim Okulu, liseyi Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesi, üniversiteyi de Koç Üniversitesi Hemşirelik olarak tamamladım.  Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği okudum. 1999-2001 tarihleri arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde, 2001-2002 aralığında Amerikan Hastanesi, 2002’ den bu yana da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Elektronörofizyolog olarak çalışıyorum. 

 Pandemi sürecinde yazmaya, resim ve heykel sanatına odaklandım. Yazmaya ortaokul yıllarında, resim ve heykele ise tamamen hobi olarak koronada  başladım. Bu süreçte  dergilere öykü gönderimi ile yazarlık yolum şekillenmiş oldu, şu anda üç adet kollektif bir adet bireysel kitabım var. Resim ve heykel sanatında ise sekiz karma sergi(iki tanesi yurt dışı) ve üç fuar katılımı gerçekleştirdim. 


Derya Tanrıverdi

1980 İstanbul doğumluyum. Kamu Yönetimi mezunu ve uzun bir süre Muhasebe alanında çalışmış fakat son birkaç yıldır işsiz diye tabir edilen kategori içinde yer almaktayım. Yazı yazmak çocukluk yıllarıma dayanıyor. Önceleri şiir ve deneme ile başlayan bu yolculuk hikaye yazarak genişlemeye devam ediyor. Çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlanan yazılarımın mutluluğu ile yazdıklarımı kendime saklamamaya karar verdim. Okumak ve yazmak benim için bir tutku, Sait Faik’in dediği gibi ‘yazmasam deli olacaktım…’ bazen terapi, bazen bir haykırıştır yazı yazmak.

Hale Kaymakçı

1973 doğumluyum

Hayatımın büyük bir kısmını Ankara’da geçirdim ve halen burada yaşıyorum 

G.Ü. Eğitim Fakültesi mezunu olarak 26 yıl Anasınıfı öğretmeni olarak çalıştıktan sonra bu yıl emekli oldum 

Edebiyat her zaman hayatımda önemli bir yer tuttu

Um-ag’dan yazarlık seminerleri aldım Ayrıca Mehmet Eroğlu’nun kitap inceleme ve yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldım

Lacivert Öykü ve Şiir Dergisinde ve Roman Kahramanı dergisinde birer öyküm yayınlandı Notos dergisinin de atölye sayfasında yer aldım

Sevgi ve saygıyla 


Fikret Ülgen İrdelmen

1980 Almanya doğumlu olmakla beraber, Almanya’nın bizi kıskanması ( 🙂 )sebebi ile daha 2 yaşında Türkiye’ye gelmiş olup, evli ve 2 erkek çocuk babasıyım. Uluslararası İlişkiler okuyup, kendi mesleğini yapamayan klasik bir vatandaşım. Özel sektörde mali ve idari işler müdürlüğü yapmakla beraber kısa öyküler (özellikle beyaz yaka – plaza iş hayatı hkk.) yazmakta ve amatör olarak stand up yapmaktayım


Leyla Karataş

1961 yılında Niğde’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ankara Turizm Ticaret Yüksek Öğretmen Okulu’nu sağlık sorunları nedeniyle 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldı. Yayıncılık sektöründe uzun yıllar yönetim, pazarlama ve muhasebe bölümlerinde çalıştı.

Şiir ve denemeleri 2017 yılından beri sanat dünyasının önemli sitelerinden biri olan www.asanatlar.com isimli sitede düzenli olarak yayınlanmaktadır. Aynı sitede 2021 yılı Nisan ayı itibarıyla mini öyküleri yayınlanmaktadır. ‘’Kardelen Saatleri’’ isimli ilk şiir kitabını 2013 yılında kendi adına bakıya hazırlamıştır. ‘’Yaza Daha Çok Var Çocuk’’ isimli ikinci şiir kitabı Klaros Yayıncılık tarafından 2021 yılında, ‘’Mendilimdeki Kanaviçe’’ isimli üçüncü şiir kitabı 2022 yılında Akdoğan Yayınevi tarafından yayına hazırlanmıştır. ‘’Gecenin Kızı’’ ‘’ Yıldızın Rengi’ ’isimli iki öykü kitabı çalışması yayına hazırlık aşamasındadır.

            Sayın Seçkin Zengin tarafından değerli yazarların denemelerinin toplu olarak yayınlandığı  “Nasıl Sosyalist Oldum’’,  “İlk Göz Ağrım’’,  “Anam Babam Usulü’’,  “Şeytan Diyor ki’’,  ‘’Oyuncak Kasabası’’, ’’ Yüzleşme (Vicdanımın Sesi)’’,  ’’Fenerbahçe’miz’’ isimleri ile Klaros Yayıncılık tarafından yayına hazırlanmış seçkilerde gerçek yaşamdan alınmış kesitleri içeren denemeleri yer almaktadır. Son üç yıldır Akdoğan Yayınevi, Cüneyne Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi, Nehirden Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi bünyesinde yayın kurulunda görev yapmaktadır. Şiir öykü ve düz yazı çalışmaları halen devam etmektedir. Sincan İstasyonu, Cüneyne, Nehirden, Nif Sanat , Mor Taka ve Deliler Teknesi, gibi dergilerde şiirleri yayınlanmıştır.


Dr. Barbaros İrdelmen

1952 doğumlu, tıp doktoru, 48 yıldır mesleğinde faal İstanbul’da yaşıyor. Yurt içi ve yurt dışı antolojilerde, şiir festival ve seçki kitaplarına seçilmiş şiirleri İngilizce Yunanca ve İspanyolcaya çevrilmiştir. Edebiyat Magazin Gazetesi Şiir Köşe Yazarı, Kirpi Edebiyat ve Düşün Dergisi Yayın kurulu, Papirüs Dergisi Araştırma ve Yayın Kurulu ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir. Yazarın, basılmış yedi şiir kitabı ile birlikte Google books’ta on altı e – Book Şiir kitabı yayındadır.

”Aynen Abi! Dediğin gibi…” Kasım 2016 (Artshop)
”Oluşum ve İnsan” Mart 2017 (Artshop)
”Aynen Abi! İyi geceler…” Nisan 2018 (Artshop)
”Aynen Abi! Uğrar alırım…” Şubat 2019 (Artshop)
‘’Mevsimlik Şiirler – 1’’ Temmuz 2019 (TR/ENG) (Artshop)
‘’Aşka Dair…’’’ Temmuz 2020 (Artshop)
“Seçme ve Yeni Şiirler” Temmuz 2021 (TR/ENG) (Artshop)

Google/books/irdelmen web adresinde yayında olan e – Şiir Kitapları;
‘’Beğenilen ve Yeni Şiirleri…’’ e- Kitap (TR/ENG) Ağustos 2020
“Resimlerle Oluşum ve İnsan” e- Kitap Ağustos 2020
‘’Çocuklara e – Şiirler – 1’’ e- Kitap Eylül 2020
‘’Çocuklara e – Şiirler – 2’’ e- Kitap Eylül 2020
“Zor Günler” e – Kitap ((TR/ENG) Temmuz 2021
“Öyküsel Şiirler – 1” e- Kitap Aralık 2021
“Öyküsel Şiirler – 2” e- Kitap Aralık 2021
“Mevsimlik Şiirler – 2” e- Kitap Mart 2022
“Karalama Şiirler – 1” e- Kitap Mart 2022


Nesrin Aykaç

Nesrin Aykaç İzmir’de doğmuştur. Yazmaya 1968 yılında başladı. İzmir Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümü mezunudur. “Caressing whispers” adıyla yayınlanmış bir İngilizce şiir kitabı vardır. Mardin gazetelerinde köşe yazıları, EkDergi ve Lentodergi’de makaleler yazmaktadır. İngilizce ve Türkçe şiirlerini Instagram sayfasında paylaşmaya devam ediyor.


Didem Alkan

Yazarlık yolculuğuma, kendi ruhumu iyileştirmek amacıyla çalakalem başlamış biriyim. Etrafında gördüğü her şeyden ilham alan yazılarım, hayal gücümün kapılarından geniş koridorlara açılıyor. Olgunluğun getirdiği sakinlikte ve zihin açıklığında artık biraz daha eğitimli biraz daha kendine güvenli yazı serüvenime devam ediyorum. Ailemle beraber Çanakkale’de yaşıyorum. Sekiz yaşında zıppır bir oğlum var. Annelikle ilgili çok çalkantılı bir süreçten geçtim hala da geçiyorum. Ve beni besleyen iyi ya da kötü her şeyi, öyle ya da böyle yazılarıma katmaya çalışıyorum. Farklı eğitimlere katılıp dağarcığımı genişletmeye çabalıyorum. Kendimle ilgili anlatabileceğim şeyler sınırlı ya da oldukça ketum biri olduğumu da söyleyebiliriz. Bir yıl önce Perseus Yayınevi tarafından yayınlanan ilk romanım ‘Siyah Deri Ceket’, Dshra Silver mahlasıyla okuyucularla buluştu. Aslında uzun ve detaylı anlatımlara alışkın olsam da öykücülüğü deneyimlemek istediğim için birkaç yarışmaya öykülerimi gönderdim. Uyanmak İçin Uyu ‘da bunlardan biri. Bu öykümde; İnsanın içsel yolculuğunda yaşadığı felaketlerin doğaya verdiği zararla nasıl da paralel gittiğini göstermeyi amaçladım. İnsanın kendi iç dünyasındaki mücadelelerin doğal dünya üzerindeki yıkıcı etkilerini anlatmak istedim.


Odya Yılmaz Güller

28 Ocak 1982 tarihinde Mersin’in Silifke ilçesinde doğdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Halen bir devlet okulunda Türkçe Öğretmenliği görevini yürütmekte.
Kelamı dilinden çok kaleminde meraklı bir göçebe…


Kağan Yurttaş

Kağan Yurttaş, 17 Haziran 1998 tarihinde İstanbul, Şişli’de dünyaya geldi. İlköğrenimini Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu’nda 2012 senesinde, ortaöğrenimini Özel Saint Benoit Fransız Lisesi’nde 2017 yılında tamamladı. Daha sonrasında üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Yurttaş, lisans eğitimini Loyola Marymount Üniversitesi’nde, Sosyal Bilimler Fakültesi’ne bağlı Ekonomi bölümünden 2021 senesinin Mayıs ayında, yüksek lisans eğitimini ise Savannah Sanat ve Tasarım Okulu’nda, Sosyal Bilimler Fakültesi bağlı Sinema Çalışmaları bölümünden 2023 senesinin Mart ayında mezun olarak tamamladı.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan hemen sonra İstanbul’a dönen Yurttaş, 2023 senesinin Nisan ayından bu yana Özdisan Elektronik A.Ş. adlı bir firmada Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Bunun yanında 2015 senesinde bir tiyatro metni yazarak başladığı ve felsefi denemeler, kısa hikâyeler ve sinema yazıları yazarak devam ettirdiği yazı yazma serüvenini ise 2023 yılının Eylül ayından bu yana Kibele Kültür Sanat aracılığıyla sürdürmektedir.


Günsu Özkarar

1987 doğumlu Günsu Özkarar, 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Viyola Ana Sanat Dalı’ndan “Onur Derecesi” ile mezun olup, İsviçre’ye taşındı. Bir taraftan Hocshule der Künste Bern’de yüksek lisans yaparken, bir taraftan da Orchester der HKB, Schweizer Jugend Sinfonie Orchestra, The Women Orchestra of Switzerland’da çalarak, Avrupa’nın farklı şehirlerinde konserler verdi. Yurda döndükten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Sanatta Yeterlilik çalışmalarını tamamlayıp, bitirme tezi “Tarihsel Süreçte Gelişen Viyola Ekolleri”ni kitap olarak yayınladı. Yazı ile yolu Artemis Yayınları‘nda staj yapması ile kesişti ve Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık derslerine başları. “Küflü Virgül’ bu sürecin sonunda Özkarar’ın çıkardığı ilk öykü kitabı oldu. Ayrıca üç yıl da Milliyet Sanat’ta çalışarak, yayıncılığı yakından öğrenme fırsatı yakaladı. O dönem yaptığı röportajları topladığı Bazen Olur isimli kitabı KDY çatısı altında çıktı. Ardından Liseli Bir Genç Kızın Şiir Defteri’ni yayınladı ve Galata Perform çatısında sahnelenen “Fil Rüyası” isimli ilk tiyatro oyununu kaleme aldı. 2023 baharında “İki Kadın” isimli ilk romanı çıkan yazar, keman ve viyola dersleri vererek, basında kültür yazıları yazmaya devam etmektedir ve Fil Rüyası hem Mitos Boyut’tan basılı olarak, hem de İngilizceye çevirilerek Amazon’da dijital olarak yayınlanmıştır.


Neşe Doster

Kars’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kars’ta tamamladı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Ek branşı devrim tarihi ve tiyatro tarihidir.

Eğitim kurumlarında öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. Kütüphane Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nca başarılı çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi. 1995 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı Atatürk konulu yarışmada Türkiye birincisi oldu. Rotary Kulüp tarafından verilen “Onur Ödülü’nü” aldı…

ABD, İran, Suriye, İngiltere, Avusturya, İsviçre, Brezilya, Arjantin, Meksika, Lübnan, Almanya, Fransa, İtalya, Tunus, Azerbaycan dâhil pek çok ülkede eğitim ve kadın sorunları hakkında araştırmalar yaptı, konferanslar verdi.

Özel sektörde ve yerel yönetimlerde; eğitim, kültür, sanat, halkla ilişkiler, etkili iletişim alanlarında danışmanlık, STÖ’lerin çağrılısı olarak Cumhuriyet, Kadın Sorunları üzerine konuşmalar yapmaktadır. Üniversitelerde Türk Devrim Tarihi, Tiyatro Tarihi ve Kadın Tarihi alanlarında dersler verdi.

Gerçek Gündem sitesi başta olmak üzere ulusal ve yerel basında yazan Doster, bilgi Üniversite’nde Devrim Tarihi, MSM’de (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) Tiyatro Tarihi, Yazarlık ve Etkili İletişim dersleri verdi. Halen STÖ’lere ve başta sağlık kurumları ve yerel yönetimler olmak üzere kurum ve kuruluşlara etkili iletişim, halka ilişkiler eğitimleri vermektedir.

Eserleri: Öğretmenin Günlüğü

Kemalizm’de ve Kemalizm Sonrasında Türk Kadını, (Fransız Bilim İnsanı Bernard Caporal ile birlikte)

Kadınlara Dair Akılda Kalanlar

Kars Memleketim Benim

Çilenin Coğrafyası Yok

Yarım Kalan Öykü

Yüreğim Kars’ta Kaldı

 Halep’ten İstanbul’a Celile

Gitme Dönmezsin Dedi Annem!

Atatürk’e Hasret Mürekkepli Mektuplar

Gurbetten Kars’a Gönül Köprüsü


Burhan Karacan

1960 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şereflikoçhisarda tamamladı. Daha sonra öğrenim hayatına Aksaray ve Ankara’da devam etti. Bazı yerel gazetelerde makale,şiir ve köşe yazıları yazdı. Bir çok yerel radyo ve televizyonlarda kültür proğramları hazırlayıp sundu. Değerli hocalardan diksiyon, drama ve ses kullanma tekniği üzerine dersler aldı. Bir çok festival, kültürel etkinlik ve sahnelerde duygusal yorumu ile aranılan şairler arsına girdi. 2009 yılında ilk şiir albümü olan SON MEKTUP’u yaptı. Yitik sevda şiirleri, Naftalin kokulu düşler ve Yüreğin Tımarhanem isimli 3 şiir şiir kitabı bulunan Burhan Karacan’ın sahne çalışmaları halen devam etmektedir. Kalırsın bir gün isimli şiirine de klip çeken şair; aynı zamanda bir çok plaket ve onur ödülünün de sahibi. İLESAM VE MESAM ÜYESİ


Ender Ölmez

1992 yılında doğdum. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum. Daha önce Notlar Dergisi, Genç Gazete, Kitap Eki dergisinde yazı,şiir ve öykülerim yayımlandı.


İbrahim Gezici

Sivas da doğmuş. İşletme fakültesinden mezun.İlkokul yıllarından gelen şiir, hikaye türü yazılar yazmayı çabalayan biri. Tüm canlıların varlıksal iyi koşullarda adil bir düzende  yaşamaları gerekliliğine inanan , bu uğurda gece gündüz demeden gayret gösterir. Doğaya, sanata, bilime âşık biridir. Toplumsal fayda için paylaşma ve dayanışmayı tutkundur. Bilgiyi ve öğrendiklerini herkese anlatmayı çok ister.Herşeye ve tüm evren-i zerre de insanlar içinden bir insan…


Varol Kara

İlk ve ortaokulu doğum yeri olan Aşkale’de, liseyi Ankara’da, üniversiteyi İstanbul’da okudu. Ortaokuldan beri okuma tutkunu. Uzun yıllardır süren yazma serüveni de vazgeçemeyeceği sevdaya dönüşmüş durumda.“PEN Yazarlar Derneği Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” çalışmalarına üç dönem katıldı.Çeşitli edebiyat dergilerinde öyküleri, makaleleri, deneme yazıları yayınlandı. Bir günlük gazetede blogger olarak blog yazılar yazdı.Bir dijital gazetede aralıklarla köşe yazıları yazmayı sürdürmekte.Bir öykü kitabı 2022’de (YOLDA OLMAK) yayınlandı.


Sibel Kurtulan

01.09.1980 Manisa doğumluyum. Kendimi bildim bileli öykü, deneme, şiir yazmak gibi bir eylemin içindeyim. Yazıların içinde kaybolmayı, yazarken kelimeler ile dans etmeyi, hayatı şiir tadında yaşamayı, hayatı şiirselleştirmeyi ve yaşadığım anları deneme, öykü ve hikayelere dönüştürmeyi seviyorum. İki adet şiir kitabım Yere Düşmeyen Yağmur Damlası, Düşselce ve bir romanım okuyucularıyla buluştu Dokun(ma) Hisset(me) Konuş(ma). Nefes aldığım süre boyunca yazacağım ya da yazdığım süre boyunca nefes alacağım.


Emine Aysun Korkmaz

1971 Kayseri doğumluyum. ODTÜ Jeoloji Mühendisliğini bitirdim. Bir yil, eski adıyla Hasanoğlan Köy Enstitüsünde ingilizce öğretmeni olarak çalıştım. Ardından Ankara ve İstanbul’da Köy Hizmetleri’nde hizmet verdim. GYTE Çevre Mühendisliği bölümünde çevre jeolojisi uzerine yuksek lisansimi tamamladim. Halen İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğünde teknik uzman olarak çalışmaktayım. Evliyim, iki cocuk annesiyim. Edebiyat benim için kendimi ifade biçimim, zamanın akışına dur dediğim bir nefes. Bu nedenle geç kaldim demek istemem kendime. Çeşitli kulüplerde yazma pratikleri yapıyorum, bir cok okuma kulübüne üyeyim ve cok zevkli toplantılarda yer alıyorum. Okur yazar dostlara selam ediyorum. 


Mina Kocailik

1989’da İstanbul’da doğdum. 2012’de Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum, ağırlıklı olarak mülteci hukuku alanında çalıştım. 2018’de istifa ettim, 2021’e kadar göçebe yaşadım. Seyahat ettim, resim yaptım, yazı yazdım, iyileştim, tarot açılımları yaptım. Resim, fotoğraf ve şiirlerimi sokaklarda, festivallerde, galerilerde kişisel olarak ve grup içinde sergiledim. Tutkuyu takip ederim.


Devran Yiğit Sinanoğlu

Şair ve yazar Devran Yiğit Sinanoğlu 1987’de Diyarbakır’da doğdu.LGS’de (Liselere Giriş Sınavı) Isparta Anadolu Lisesi’ni kazanmasına rağmen kayıt yaptırmadı. İlk ve Ortaöğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. 2005-2006 yıllarında Sur İlçe Öğrenci Meclis Başkanı, 2006 yılında Diyarbakır İl Öğrenci Meclis Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Öğrenci Meclis Başkanı seçildi. Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Bülent ARINÇ tarafından “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi”ne katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Üniversite tahsilini Biyolog olarak tamamladı.Aynı zamanda Adalet Bölümü mezunu da olan Sinanoğlu, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde eğitimine devam etmektedir.Üniversite tahsili sırasında çeşitli kulüplerde kurucu başkanlık ve kurucu üyelik yaptı. Yazarlık hayatına genç yaşta başlayan Sinanoğlu ilk kitabını Üniversite 1. sınıfta 21 yaşındayken çıkardı. Köşe yazarlığına ise Üniversite 3. sınıfta 23 yaşındayken başladı ve Başyazar olarak yazmaya devam etti. Devran Yiğit Sinanoğlu, 2022 yılında Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı ödülünü aldı. Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız sosyal sorumluluk projesi “Yılın En Başarılı Projesi” seçildi. Proje kapsamında Diyarbakır’da 100 köy okul kütüphanesinin ihtiyaçlarını karşılayarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Diyarbakır dışında 15 şehirde de köy okul kütüphanelerine katkıda bulundu. Kitaplarının gelirlerini çocukların Eğitimine bağışlayan yazar, Türkiye’nin en büyük köy okul kütüphanesini kurdu. Çoğunluğu kız çocukları olmak üzere köylerde 3200 öğrenci okuttu. Kariyeri başarılarla dolu Sinanoğlu’nun “Halkın İçinden Bir Yazar Devran Yiğit Sinanoğlu” Belgesel filmi çekildi. Sinanoğlu; Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız, Okumak İstiyorum Hayallerime Umut Olur musun? Özgürlüğün Melekleri, Bu Kış Kalpler Üşümesin, Vatanın Kurtuluşu ve Yurttaşlık Bilinci, Türkiye’nin Gelişmesi ve Kalkınması gibi onlarca projeye imza attı.Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında (STK) yer aldı. Birçok gazete ve haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmış olan ve bugüne kadar on iki kitabı yayınlanan yazarın kitapları farklı dillere de çevrildi.


Neşe Kaya

25 Temmuz 1976’da İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi’nde dünyaya geldim. Memur bir babanın ortanca çocuğu olarak şehir şehir dolaşmak, ailecek ufkumuzu açmıştı. Farklı kültürler ve psikolojik kişilik özellikleri, yazdığım kitaplardaki karakterin bu denli renkli ve halktan olmalarını sağlamış oldu.

Kitaplara olan ilgimi fark eden abim sayesinde klasik çocuk romanlarını henüz ilkokul birinci snifta okumaya başlamıştım. 101 Dalmaçyalı, Lassie, Polyanna gibi kalın ciltli kitaplarla başlayan okuma sevdam, dünya klasiklerine kadar ilerledi. Ortaokul dönemlerimde yazdığım birçok hikâye, makale ve şiirlerim oldu. Edebiyat hocamın da beğenisiyle okul piyeslerinde ve çeşitli yarışmalarda dereceler aldım.

Üniversiteyi Halkla Ilişkiler ve tasarım bölümlerinden bitirerek 1996 yılından bu yana Grafik / Tasarımcı olarak matbaa ve ajans sektöründe çalışmaya başladım. Muğla Kültür Turizm çalışmalarındaki turizm rehberlerinde de grafik tasarımcı olarak yer alma şansı buldum.

     Bunun yanı sıra yine çocuk yaşlarda başlayan çizim merakımın ilerlemesiyle tasarım dünyasına da adım atarak: Erart Güzel Sanatlar Akademisinden “Moda Tasarım / Stilistlik” eğitimi aldım. Stilistlik hayallerimin ardından 1998’de başladığım günlüğümü “Zümrüt Meleği” adında bir romana dönüştürüp, ancak 2017’de yayınlama fırsatı buldum.

     Ardından her sene bir romanım yayınlanmaya devam etti. Sırasıyla Zümrüt Meleği (Otobiyografik), Savaşın Melekleri (Dram ve Aşk), Şeytan Çıkmazı (Korku, Gerilim), Aşk Meleğim (Fantastik Komedi) ve Saklı Şiirlerim adıyla da “Sonsuz Bir Aşkın Gölgesinde” şiir kitabım şu an bilinen kitabevlerinde yer almaktadır. Divit Kalem Dergisinde, Vatan ve Bodrum

Gündem gazetelerinde röportajlar verdim.

Hayal dünyamda sürekli canlanan senaryolarıma çocuk kitaplarımı da eklemek istiyorum. Çocukların saf dünyasına ve onların hayal gücüne;  “Neşe’li Hikâyeler” resimli kitap serisiyle katkıda bulunmak benim için güzel olacaktır.  Masal kitabımdaki çizimleri de grafik tasarım programımda vektör çizimler olarak senaryolaştırmak benim için çok eğlenceliydi.

      Şu anda ise yakalandığım talihsiz bir hastalık olan Glokom sebebiyle oluşan, kısmi görme kaybı tasarım mesleğimi bırakıp erken emekli olmama neden oldu. Hayal dünyamdakileri senaryolaştırıp kitap haline getirirken zorlukların üstesinden büyük bir ölçüde gelebiliyor olmam benim için büyük bir şans. Ailemin de desteğiyle daha birçok; roman masal ya da psikolojik gelişim kitaplarımın basılmasını umuyorum.


Seda Meriç

İşçi bir babanın ve ev hanımı bir annenin tek çocuğu olarak 1994’ te Sakarya Adapazarı’ nda doğdum. İlkokul ve orta öğretimini Ali Dilmen İ.Ö.O’nda, liseyi Mehmet Akif Ersoy İMKB Anadolu Teknik Lisesi Bilişim teknolojileri veri tabanı üzerine, lisans öğrenimini Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği’ nde tamamladım. Lisans öğrenimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri ve önlisans öğrenimim SUBÜ Sakarya Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı olarak tamamladım.

Üniversite yıllarından itibaren sosyal projelerde aktif rol almasıyla tanınmaktayım hâlen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ nde Çevre mühendisi olarak çalışma hayatına devam etmekteyim. Bilişim ve yazılım üzerine kendini geliştiriyorum. Fotoğraf çekimi meraklısı ve edebiyat sevdalısı bir kişiliğe sahibim.


Doğancan Pınar

İsmim Doğancan Pınar. 05 Nisan 1994 tarihinde doğdum. Aslen Erzincanlıyım ve Ankara’da ikamet etmekteyim. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında kamu işçisi olarak görev yapmakta aynı zamanda özel bir tiyatroda sahne almaktayım. Yazmayı ve okumayı çok seven biriyim. Toplumsal farkındalıkları konu aldığım ilk kitabım “Arızalı Bir Toplum İçin Farkındalık Bilinci (2022)” ve kişisel gelişim üzerinde


Sevda Alkoç

Ben Sevda Alkoç. 1969 Yılı Ordu doğumluyum. Ordu’dan İstanbul’a göçmüş bir ailenin çocuğuyum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. SMMM olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldum. Evli ve bir kız çocuk sahibiyim. Sanat insana ve dünyaya ait bakış açımı değiştirdi. Olumsuz eklerimi mutluluğa evirdi. Böylece, İstanbul Ataşehir Belediyesinin düzenlediği çeşitli etkinliklere katılmaya başladım. 2017 yılında Ataşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Haydar Ergülen ile Şiir Atölyesi etkinliğine katıldım ve atölyenin sonunda düzenlenen şiir festivalinde iki şiirim, kitapçıkta yer aldı. Bu etkinlikler sanatın içimde yer almasını, farkındalık kazanarak, sanatın her dalından tat almamı sağladı. İstanbul’dan eşimle birlikte Aydın Didim’e yerleştik. Yeni bakış açıları kazanacağıma, öykülerimle daha güzeli yakalayacağıma inancım ve çabam sonsuz.


Nurdan Günay

İstanbul Fatih semtinde doğdu ve büyüdü. İlkokul yıllarında yazdığı şiirleri okul kürsülerinde okunup, okul panolarına asıldı. Adı şair olarak zikredildi. Bakırköy Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra iş hayatına başladı. Evli iki erkek çocuk annesi. Evlendikten sonra okumayı bırakmadı. AÖF İşletme bölümü kazandı. Eczacı teknisyeni olarak çalıştığı dönemde Eczacı Teknisyeni Yüksek Okulu diplomasını aldı. Yardım dernek çalışmalarında aktif görev aldı. Çeşitli kurslara katıldı sertifikalar aldı. İlkokul yıllarında başlayan şiir sevdasından yazılarından hiç vaz geçmedi. Bir çok defa tanıdığı öğretmen dostlarına okul piyesleri yazdı ve oynandı. No 1 dergisinde yazıları paylaşıldı. Emekli olduğu zaman dünyada ve yurdumuzda başlamış olan pandemi süresine denk gelmişti. Eve kapanma sürecini en iyi şekilde değerlendirip ajanda ve müsfette kağıtlarda bulunan tüm geçmiş ve gelecek şiirlerini yazılarını bilgisayara geçti. İki yılını alan bu sürecin sonunda üç şiir kitabı basıldı. İlk imza günü Tüyap fuar alanında yapıldı. Birden fazla bitmiş hikayeleri ve basılmayı bekleyen uzun bir romanı bulunuyor. Yazarlık atölye çalışmalarına katılıyor. Yorumlanmış şiirlerini nurdangunay2022 şiirleşelim sayfasında paylaşıyor. Bu sayfa doğaçlama şiir okuma sayfası ve aforizmalardan oluştu.

📚PENCEREDEN BAKAR GİBİ GEÇTİ HAYAT 

mart 2022

📚YANSIMALAR 

haziran 2022

📚SAKLANMIŞ ZAMAN

Aralık 2022


Gönül Doğan

Gönül Doğan, eğitimden iş hayatına, gazetecilikten edebiyata uzanan renkli bir kariyere sahip olan bir isimdir. Eğitim yolculuğuna büyük bir hevesle başlayan Doğan, Lisans derecelerini başarıyla tamamladıktan sonra sadece bir üniversite diploması değil, aynı zamanda bilgi ve deneyim biriktirmiş bir birey olarak yetişti.

İlk olarak Dış Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra 4 yıl süren zorlu bir eğitim sürecinin ardından İşletme alanında ikinci bir üniversite derecesi elde etti. Eğitimine devam ederek Radyo ve TV bölümünden de bir diplomayla ayrıldı. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı alanında eğitim alarak, bilgi birikimini bir adım daha ileri taşıdı.

İş hayatına atıldığında özel sektörde koordinatör olarak çalışarak deneyim kazandı. Ancak Gönül Doğan, sadece iş dünyasında değil, medya ve gazetecilik alanında da kendisini kanıtladı. Bağımsız Medya ve Gazetecilik Derneği’nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak sektöre katkı sağladı.

Ancak Gönül Doğan’ın hayatındaki en büyük aşk, müzik ve türküler oldu. Küçük yaşlardan itibaren bu alana büyük ilgi duyan Gönül Doğan, iş temposu ne olursa olsun, müziği ve türküleri her zaman hayatının bir parçası olarak korudu. Bu tutku, onun çevresi tarafından fark edildi ve müziği yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Gönül Doğan, çeşitli televizyon kanallarında program sunuculuğu yapmanın yanı sıra köşe yazarlığı ve araştırmacılık gibi işlerle de meşgul. Kamuoyunda tanınmış bir isim olarak, hocasının teşvikiyle yazı yazmaya ve edebiyat dersleri almaya başladı. Bu yolculuğunun meyvesi olarak 2023 yılında Kirpi Edebiyat Düşün Dergisi tarafından yayımlanan “23 Kadın 23 Hikâye” isimli kolektif kitapta “Hayali Arkadaşım” hikâyesiyle büyük beğeni kazanarak edebiyat dünyasında da adını duyurdu.

Gönül Doğan, edebiyat ve müzik alanındaki tutkusunu, gazetecilik kariyeriyle birleştirerek başarılı bir şekilde yönlendirdi. Hocasıyla birlikte Edebiyat Magazin Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürlüğünü sürdürüyor ve köşe yazıları ile araştırma yazıları yazarak okurlarına ulaşıyor. Onun için edebiyat, hayatın tadını kelimelerle çıkarmak anlamına geliyor.

Gazeteci, yazar ve sanatsever Gönül Doğan, kelimelerin büyülü dünyasına adanmış bir hayatın yaşayan bir kanıtıdır.


Metin Tuncer

1985 Mersin doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversite eğitimimi Mersin’de tamamladım. Aktif olarak özel bir sektörde laboratuvarda çalışmaktayım. Çocukluğumdan beri edebiyata ayrı bir ilgim var.  Özellikle şiir dalında. Sanırım biraz fazla duygusalım ve şiirlerimde de bunu yansıtıyorum. Yazma fikri aslında bende hiç yoktu ama beni tanıyan arkadaşım ” neden yazmıyorsun ” dediği gün yazmaya başladım. Elime kalemi aldığım gün aklımda tek bir cümle vardı ” gelmeyen geleceğin geçmiştedir izi ” işte ben o gün duygularımı döktüm. Şimdi o duyguların içinde hayata çok farklı bakıyorum. Elime kalemi alıp kahvemi yudumlarken gökyüzünden raks eden kuşlar bana eşlik ediyor.

Yaşımın ne başındayım ne de sonunda başa biraz uzak sona biraz daha yakın. Hayattan kaç dilekte bulundum hatırlamıyorum, ama küçükken oyuncak bir robotum olsun istemiştim, oldu da. Yıllar geçtikçe dileklerimizde bizim gibi büyüdü tabi doğal olarak gerçekleşmesi de zorlaştı. Yapamadıklarıma, sahip olamadıklarıma, beceremediklerimin yerine elimdeki güzelliklerin kıymetini seçtim. Bu hayatın sırrını çözdüm gibi delirme noktasına henüz gelmedim kendimizce ilerledik bu yaşa kadar hepsi bu. Kendimi sevmeyi, kendime saygı duymayı, kendime değer vermeyi hiç eksik etmedim. Çünkü insanın en uzun ilişkisi kendisiyle olan ilişkisidir. Belki bazen kendimi ihmal etmiş olabilirim ama yol yakınken dönmesini bildim. Saçlarım döküldü, yüzümdeki çizgiler derinleşti ama mutlu olmayı seçtim. Şiir de benim mutluluğum bir parçası.

Fevziye Şimdi

İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının görevi nedeni ile İskenderun’da başladığı öğrenim hayatını İstanbul’da tamamladı. İlkokul çağlarından itibaren edebiyatın her dalına  ilgi duymaya başlayan Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olan yazar; çocuk masalları, öykü, şiir, deneme türünde yapıtlar vermektedir.

Yazar;

2012 yılında “Zümrüt Mimoza Şiirleri” adındaki şiir kitabını Zirve  

Yayınları’ndan çıkardı.

2015 yılında Baygenç Yayınları’ndan Arslan Bayır’ın yayına hazırladığı “Maviliklerde Sefer Etmek” isimli kitapta bir gezi yazısıyla yer aldı. 

Uluslararası Cengiz Aytmatov 4. Şiir Antolojisi’nde bir şiiriyle yer aldı.                

Baygenç Yayınevi’nden 2016 Ekim ayında “Doğa ve Bilge Kurbağa” isimli

masal kitabı yayınlandı.

2017 Yılında 7. Kaygusuz Abdal Şiir yarışmasında “Ağlayamıyorum” isimli

şiiriyle Güncel Sanat  ödülünü kazandı.

2018 yılı Ocak ayında Baygenç Yayınevi’nden “Hayvan Masalları” isimli

masal kitabı yayınlandı.

2018 yılı  Haziran ayında Baygenç Yayınevi’nde 2. baskısı, 2019 yılı Mayıs ayında 3. baskısı  yapılan “Kuşun Kanadından” isimli ortak masal kitabında iki masalıyla yer aldı.

2019 yılı 15 Haziran tarihinden itibaren “Efece Haber” internet gazetesinde yazmaktadır.

2019 yılı Ağustos ayında “Türk-Sırp Edebiyatçılar Buluşması Kitabı”’nda bir çeviri şiiriyle yer aldı.

2019 yılı Eylül ayında “4. Kıtalararası Genç Şiir İstanbul Festivali Kitabı”’nda bir çeviri şiiriyle yer aldı.

2019 yılı Ekim ayında Elfene Dünya Yayıncılık’tan “Yüzleşme” isimli öykü kitabı yayımlandı.

2019 yılı Aralık ayında 4. Uluslararası “Cemal Süreya Şiir Buluşması Kitabı”’nda bir çeviri şiiriyle yer aldı.

2020 yılı Aralık ayında “Dükkandan Dünyaya Gönlümüzce” isimli kitapta öykü ve şiirleriyle yer aldı.

2020 yılı Ağustos ayında “Benidorm İstanbul 2020 Türk Şairler Seçkisi”’nde bir şiiriyle yer aldı.

2021 yılı Mart ayında Unesco Dünya Şiir Günü İstanbul Etkinlikleri” Seçkisinde dört şiiriyle yer aldı.

2021 yılı Haziran ayında İmgenin Çocukları Yayınevi’nden Berra ve Hayvan Dostları isimli masal kitabı yayımlandı.

2023 yılında Kibele Edebiyat Antolojisi – 1’de bir öyküsüyle yer aldı.

2023 yılında İzan Yayıncılık’tan Bir Mısra Almaz mısın? İsimli bir şiir kitabı yayınlandı.

       Evli ve iki çocuk annesi olan şair/yazar, bir Özel Eğitim Kurumunda öğretmen ve müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. Şiirleri ve yazıları Yazı Dükkanı Atölyesi, Yazı Dükkanı Akademisi, Şiir Akademisi, Edebiyat Galerisi, İz Edebiyat, Edebiyat Defteri, Yazı Atölyesi, Edebiyat Evi, Edebiyat Nöbeti, Yaşam Sanat, Papirüs, Adalya, Güncel Sanat, Cumba Fanzin, Karakedi, Efece Haber gibi değişik sitelerde ve dergilerde yayınlanmaktadır.


Aydan Olcay

Bankacılık ve Sigortacılık mezunu, şu an edebiyata gönül vermiş bir bankacıyım.
2017 yılında ikiz-im 2021 yılında İz Bırakan Mavi romanım basılmıştır.
Altınbaş Üniversitesinde yaratıcı yazarlık dersleri almış ve yolunda emin adımlarla yürüyen bir yazarım.
Daha önce Yerel bir televizyon kanalında sonrasında da yerel bir radyoda programlar yapıp sundum.
Kısa bir süre mankenlik deneyimim oldu.
Beni tamamlayacak birçok alanda ( diksiyon, fotoğrafçılık, liderlik, beden dili gibi) eğitimler aldım.


Salih Akkoç

1956 Nazilli doğumlu,İlk ve ortaöğrenim Nazilli,Askerlik Manisa Erzurum 1976 ODTÜ inşaat mühühendisliği giriş,Terk,1980 ODTÜ siyaset bilimi kamu yönetimi giriş terk,Halen Dokuz Eylül hukuk öğrencisi ,12 Eylül 1980 evlilik,Bir erkek çocuk babası,İnşaat sektörü 10 yıl. Yayınevinde 15 yıl redaktörlük- editörlük,Halen sahaf,Amatör editörlük.

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön